Součané počasí, které je pod vlivem tlakové níže už od počátku tohoto měsíce bude podle předpovědi trvat i o víkendu, (spíše přeháňky) ale i počátkem příštího týdne.
Zde v Praze pršelo zatím od 1.5. každý den. (déšť, bouřka)
Kdy přijde výraznější změna počasí k lepšímu?
Diskuse o počasí Kdy skončí deštivé počasí?
V Brně máme hezky. Aktuálně polojasno, 18,8°C, ale v 15:45 nás přešla středně silná přeháňka, při které napršelo 0,2 mm srážek. I včera, kdy pršelo jenom ráno, se nakonec vyčasilo. Takže v Brně v posledních dvou dnech výrazná změna k lepšímu. Já to už téměř beru jako částečné prolomení nepříznivého počasí.
Tak to je husty,uz jsem neco napsal podobne diskuzi o tech srazkach.Muze za to ten vybuch nejprve sopky pred rokem na Aljasce a nyni sopky na Islandu,ze ovlivnelo to leto,vysoka vlhkost,bourky,nasledne tuha a dlouha zima a nyni chladny,destivy vlhky pocasi jak v Anglii?Dlouho dobu vypadalo ze letosni leto bude suche,bezurodne a s tim,ze obcas poradna bourka ci dest co rozplavi reky,ted spis zmenilo diky te sopky,ze je takovi jaro,posleze bude takovi leto a nakonec kruta zima
space
taky mam takový divný tušení že bude krutá zima nevim čim to je ale myslim si to a myslim si že začne někdy začátkem listopadu a skončí buď konec března nebo začátek dubna
Tak víkend vypadá že bude místy až extrémně deštivý, už ode dneška platí povodňová pohotovost pro Jihočeský kraj. O víkendu by se měl déšt přesunout na Moravu a na Slovensko, na návětří hor(Jeseníků a Beskyd) může klidně spadnout i víc jak 200mm srážek za dva dny. Na celém území Moravy by se měly srážky pohybovat okolo 50mm GFS ukazuje i přes 100mm ale tomu osobně moc nevěřím, i když možné je vše. CHMU bude ještě upřesnovat předpověd ale nejspíš se 2. SPA a 3. SPA na Moravě nevyhneme.
Zlepšení se už ale rýsuje na příští týden kdy by jsme se mohli konečně dostat pod vliv vyššího tlaku vzduchu
ondrav
Já věřím Aladinovi. Předpovědi většinou vyjdou, ale je nutné sledovat aktualizace těchto předpovědí, protože se často výrazně mění. Každopádně by mělo zítra večer a v noci na neděli od JV začít pršet. Aladin tam má více srážek až v neděli ráno, (zatím) ale uvidíme.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.