A čo presne?
Diskuse o počasí Počasí v zimě - 2007/2008
uz aby byl snih.......
vraveli ste...este asi tak-pred dvomi tyzdnami- ze sa na nas nieco chysta v druhy oktobrovy tyzden.
S pozdravom Oliver.
A aj to prišlo. V sobotu, vpád studeného vzduchu od severu.
No, ale nakoniec bolo len 12C a nie 9 -8C.
S pozdravom Oliver.
Pokiaľ viem, tak v Košiciach bola maximálna teplota 13.10. +9°C a 14.10. +10°C. V Bratislave bolo o niečo viac.
A to je až taký rozdiel? Pri predpovedi na 2 týždne dopredu je to dosť presné.
Dobre.....ja len vravim, ze to tohtotyzdnove ochladenie bude tvrdsie.
S pozdravom Oliver.
wow
oliver
Jde jen o frontu která se kam hne.Přišla brzy ze severu, může později (třeba v prosinci) přijít z jihu.A když se přestane hýbat rychleji, a párkrát se stočí, bude teplo do konce února! Naopak si myslím, že čím časnější příchod podzimu, tím teplejší zima bude! A to jsou pravděpodobnosti vzhledem k minulím zkušenostem dost vysoké.
Čo? Tomu vôbec nerozumiem. Aký front? Stočí sa? Alebo sa vráti?? Viete niečo o počasí?
Takto počasie nefunguje... veď toto popiera všetky teórie (overené) o cirkulácii vzduchu a o vzniku a vývoji atmosférických frontov.
Nemám na toto slov.
Ja tomu nerozumiem....
S pozdravom Oliver.
Ja viem, ze niesom ziadny odbornik na pocasie, ale toto by som nenapisal...
Presne tak. Veď tomu nerozumie ani bežný človek! A ani meteorológ. A asi ani ten, kto to písal.
Michal Koupý
Lysá hora je 1323 m. n. m. ale jinak nic ve zlém...
Heledte ja jsem z meteorogickeho ustavu vsichni veri ze zima bude tuha a dlouha, jelikoz v poslednich letech padaji teplotni rekordy jak letni tak zimni tak verte a to vam slibuji ze zima bude tuha.nebojte se
Pracujete v ČHMÚ? Tak potom určite viete, že na 100% sa nedá predpovedať, aká bude zima, to sme tu už pred mesiacom riešili.
Ako by nie...da sa povedat, ze zima bude na 150 percent chladnejsia ako ta minula a urcite bude viac snehu.....a oproti minulemu roku bude vlastne vela snehu....
S pozdravom OLiver.
Takze v tatranskej kotline cez vikend snezilo a aj v MF a Javornikoch to len BTW. Pozeral som viac predpovedi(aj zahranicnych) a tie hovorili skor o mierne nadpriemernych teplotach v Europe a hlavne na britskych ostrovoch, co vsak nemusi platit pre vnutrozemie a dufam ze to ani platit nebude. Inak minula zima bola teda pekne hnusna ale snehu som si aj tak uzil v NT aj VT a zo dva-krat som natrafil aj na njaky ten prasan, ale s minulymi zimami sa to neda porovnat, vtedy som vo Vratnej zazil najlepsiu sezonu ,pomaly kazdy den prasanuuuu... takze vsetkym nam prajem vela snehu zdar
Pro jistotu jsem dnes koupil sněhovou frézu, tak to může přijít. Jinak dik za zajimavou diskuzi.
bude teplo, teploty okolo +12 v priemere cez den, nebude sneh a bude prsat a fukat nechutne silny vietor, a takto to bude az do konca aprila
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.