Pokud vím, tak někdy začátkem 20. století (možná v roce 1907) bylo na Lysé Hoře v Beskydech asi 450 cm sněhu, ale je to ve výšce asi 1423 m.n.m., nejsem si tím údajem ale úplně jistý.
K těm -20 °C přes den: Na severní Moravě se to občas stává, ale u nás na jižní Moravě je to velmi vzácné, naposledy se to snad stalo v některé ze dvou velmi chladných zim v polovině 80. let. Za období od roku 1993 jsem měl nejnižší denní maximum asi -14 °C.
Diskuse o počasí Počasí v zimě - 2007/2008
cesko zasiahne 15.10.ochladenie s telotov0az6 a ma padat
Tak to nevím možná ve 2000m -10st ale u nás na horách tak -5 a dost sněhu musí se vynahradit zima minulá. A jak sleduju tak se to střídá každý rok tak je na čase, aby udeřila plnou silou.
cesko zasiahne 15.10.ochladenie s telotov0az6 a ma padat tak to by mě zajímalo z čeho vycházíš
A pokud začne zima hodně brzy bude stát za nic to už tu bylo minulý rok optimální je někdy kolem konce listopadu a hezky až do jara a oblevy jen v nížinách, Myslím letos by to mohlo vyjít. Záleží jak silná bude anticyklona nad Ruskem a jak sleduji teploty ve světě nejchladnější oblast s teplotama pod -15st je v Kanadě V GRONSKU SE TAKÉ ZAČÍNÁ CITELNŠJI OCHLAZOVAT, užívejte eplíčka zima bude a jaká
Nepřehánějte to. Ani případné ochlazení koncem listopadu vám pořádnou zimu zdaleka nezajistí, všechno mám zaznamenané už od roku 1993, a podobné zjednodušování bych si proto nedovolil. Kdyby ta vaše pravidla skutečně platila, tak můžeme rovnou zrušit celý ČHMÚ a předpovídat si to sami. Např. zrovna v roce 1993 napadlo u nás nejvíce sněhu už ve druhé polovině listopadu a potom už jen na několik dní koncem roku, takže zima stále celkem za nic.
S pozdravem
Michal Koupý
Zásoby studeného vzduchu nad Grónskom sú oproti minulému roku značne väčšie, porvnateľné však napríklad s rokom 2005. No to by nám veľmi nepomohlo (ak chcem zimu) a určite nie Kanada. Ak je nad severnou Amerikou veľa studeného vzduchu, vznikajú v tejto oblasti hlboké tlakové níže, ktoré pri svojom postupe na východ vháňajú do Európy teplý vzduch od JZ-Z.
Čo by som si všímal viac, je teplota morí. V okolí Európy sú oceány o cca 2°C chladnejšie, ako pred rokom. A to môže mať väčší vplyv, zimné oteplenia od západu nebudú tak výrazné.
všade, jen na horách možná . Tady už mají někteří hodně divoké představy. I když nelze vyloučit ani ten sníh v nížinách, ale ta pravděpodobnost je velmi velmi nízká
BUDE NĚAKÝ I V NÍŽINÁCH NEBO BUDE A 10°C. V ZIMĚ?
Já doufám že bude zima aspon o trochu lepší jak minulej rok, protože musim trochu zamakat na prkně a vybudovat pořádnej snowparku minulou zimu to bylo celkem na nic co? Sice sem si docela zařádila ale ten sníh byl mokrej a těžkej takžeee at´ )
bude v zimě (prosinec,leden) ve stosedumdesáti m . n. m. pls
jerti
Pravděpodobně nějaký sníh bude (ale i to nemusí vyjít), ale jestli bude jen jeden den, nebo celou dobu, to neví nikdo ani v ČHMÚ. Obecně předpovědi na více než asi týden moc nevycházejí, takže předpověď na zimu není možná.
Já vám řeknu velmi přesně a s jistotou jaké bude tuto zimu počasí. Hlavně bude zima, spadne nějaká ta vločka, budou břajdy, přijde Ježíšek a tak. Vždyť všichni co je nám více než 6 měsíců velmi dobře víme jak taková zima vypadá. Nezapomeňte lidičky, že krásné dny si děláme my sami a né počasí. Je úplně jedno jestli venku svítí sluníčko, prší nebo sněží, hlavně že se máme rádi. Páček
Ale kuš!Co je to za zima bez sněhu nebo si představit jak na štedrý den nebo silvestra prší to je krasa jo?Ačkoli to nemužu říct s jistotou tak minulá zima byla nadpruměrně tepla a z 95% by takova tepla zima být neměla takže se da říct že by měla být minimalně o něco lepší neš minulý rok... S pozdravem HyNo
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.