Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Mates- věřim v bouřku,když dorazí dám vědět.
Ukázkové dubnové přeháňky a bouřky prvního srpna na frontálním rozhraní s 22°C na SZ a 35°C na JV .
Prostě se to nějak nesešlo no dneska. Ze zbytku nějakého deštíku tady nakapal odpoledne nakapal neměřitelný úhrn a přechodně se ochladilo, ale aktuálně zpět na 28,5 stupně.
To by se člověk fakt pos..., studené fronty na sucho,letos si to nenazrany lidstvo vyzere, řeky jsou prázdný už teď, nádrže budou následovat.Spodni voda ta už se nedoplni nikdy.30 let melou že se něco musí udělat s krajinou,aby zadržovala vodu, neudělal nikdo nic, hlavně peníze 💸,o to tu jde předně
Zdravím, sleduji zdejší diskuzi pravidelně roky. Moc neprispivam protože jsou tu erudovanejsi. Ale zareaguji na F4, že Slaný má opět průplach. Od minulého úterý (1,2mm), tu nespadlo meritelne množství srážek. Vše se nám vyhýbá, nebo se rozpadne nad námi. Takže než než něco napíšeš zjisti si fakta a přemýšlej.
Srážky z modelů nevymačkám, budu tady jen mile překvapen, Východ má hice jisté delší dobu, možná až do pátku, uvidíme jak rychle se ta masa teplého luftu bude rychle odsouvat, ale pak to zas jak to vypadá vystřídá suchý chladnější severovýchod, no snad ne, to už je moc daleko...
Dnes to vytáhlo na 33,5 , no leje ze mně jak z vola
To ještě předevčírem mi Aldák na dnešek maloval kolem 20 mm u mě. Co se stalo, že to nevyjde?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.