Klokan_0
Ta přeháňka co je nad tebou by mohla docupitat až ke mně. Má dobrou trajektorii.
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
Klokan_0
Tadeas
AuraPočasí
No vida, kvalitní rozbory zítřejší bouřkové situace, tak se mi to líbí, proto sem chodím . Není třeba nic doplňovat, snad jenom, že svižné proudění povede bohužel spíš k nižším srážkovým úhrnům, protože se bouřky moc nezdrží, zato větru bude dost
Pro naši oblast čekám přechod fronty na sucho, tak jako v úterý a v pátek, ostatně tuto variantu naznačuje ICON-DE a ICON-RUC, cokoliv víc bude příjemné překvapení (kromě krup a větru teda...)
Ještě mini rychlé zhodnocení dnešního dne.
Letos třetí nejsilnější bouřka, struktura bych řekl, že by mohla být možná i na prvním místě ze všech letošních bouřek, byla hodně pěkná. Před námi se vytvořila i malá bílá jádra, takže už jsem čekal kroupy a silný vítr, ale naštěstí vítr byl většinou mírný, v nárazech ze začátku až čerstvý, a kroupy se také naštěstí neobjevily. Poté se spustil asi desetiminutový, ale až extrémně silný déšť (klasický letní silný liják). Během chvíle hned napršelo přes 10 mm a celkový úhrn se zastavil na 13,4 mm. Při dopoledním slabém dešti, který dal jen 0,2 mm, je to tedy celkově 13,6 mm, takže za dnešek opravdu spokojenost. Překvapila mě ta struktura.
Super. A zítra další MCS a další silné bouře. My tohle neviděli skoro rok a něco podobného silné bouřce 2 roky. Takže přestanete na nás pořád jet?
A co když fakt zítra nenaprší ani 10mm jak teď nasázel RUC.. Dost ostrouhal i SHD. Id2 nejlepší.
Haha lmao a novej RUC 21z to dokořenil
první balíček deště je na SZ a my z něho dostaneme 0mm nečekaně
Teď vidím z dálky blesky, ale široko daleko ani nejsou žádný buňky, zajímavý (blesk cca ve velké dálce jednou za 5minut pravidelně) škoda že není víc energie aspoň pár stovek J
Tak už se ostrouhal definitivně i druhý balík.
Tyhlety sliby až do posledních pár hodin pak škrt o polovinu a nakonec realita úplné nic je letos až mimořádný. Aura nakonec dostaneš ty a SZ nic moc nebude. Wow jak to vyšlo.
Samozřejmě ta MCS vyjde to se 60% ČR bát nemusí.
Před půlnocí vznikla východně od nás bouřka, ale docela daleko. Mohla být vidět blýskavice, hromy slyšet nebyly, i když jeden blesk byl podle detekce zhruba 15 km daleko, ale nic jsem neslyšel, takže ani vzdálená bouřka. Dal jsem prostě přednost fotbalu Anglie - Francie a ostatní věci jsem prakticky neřešil. A nebyla to špatná volba.
Máme tu právě příjemnou bouřku... podle radaru od západu, podle voka od východu, hmmm. Prší. Paráda! Také jsem mile překvapena :-)
Ovšem dozvuky - hromy- jsou dlouhé. Někde to bude horší. Podle ucha směr sever (jih Brna?). Může to být i východ - pískovny, tam to rádo fláká, když už.
Dodatek: nějak to zesiluje. To jsem nečekala. Ale pršet přestává.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.