Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
Dnešní den je divný
První bouřky přímo nad náma se tvořili a nic stoho nebylo až kus za náma zapršelo
A teď znova...
Podle mě musí být západně od nás a na Šumavě suchý vzduch tam nic není ani nebude
Tak dneska nic ...
V neděli jen deštník a pak chladno
Já myslím že Morava se dneska užije
Tady dnes silná a krásná bouřka, poměrně dramatický příchod oblačnosti a na čele i silnější vítr, maximální naráz byl 15,6m/s. Krátce byl i extrémně silný déšť s intenzitou 172mm/h. Blesků bylo spíše méně, ale přesto bylo několik velmi blízkých úderů Cg blesků. Hlavní je ale perfektní úhrn srážek 30mm, což je fakt luxus.
charlie
železné pravidlo. Jestli v modelech dva dny dopředu budou bouřky na SZ. Automaticky to nevyjde. To 100% letos platí. Vyjma teplot tak letos léto není.
Jaký hory Hurečku, dnes o hory nešlo.
Tak dnešní úhrn z bouřky krásných 9mm, když k tomu připočtu ještě srážky z minulých dnů, tak sme na 54mm celkově za celou situaci, což je velmi pěkné. Jinak dnešní doprovodné jevy při bouřce také velmi slušné, nárazy bych tipoval kolem 70km/h a k tomu strašidelně nazelenalé čelo bouřky jako bonus, paráda.
Mám otázku na zkušenější. Je nějaká šance že ty bouřky v Čechách přijdou na Moravu ?
Tak celkem jak jsem předvídal, linie konvergence těsně před ZLK rozpad, dekl a finito, zatímco jižní a východní Čechy bum konvekce a další oblast konvekce za horama na západním Slovensku. Ale vůbec si nestěžuju, naopak, radší si počkám na pohodové sobotní deštíky a přeháňky v +- studeném vzduchu
letošek se už jen tak nezmění, maximálně v září ano. však kolik letos bouřek, 4 slabounký? fakt extrémní tragédie, teplo krásně vyjasněno a velký hovno najede, zatimco v horších podmínkách na východě bílá linie další. nula přívaláků, nula silných bouřek, 2024 byla extrémní anomálie a ty ranní hovna několik dní zpátky taky, tam jedině neexistuje suchý vzduch a je jen otázka času prokrájení se horama. chce to supercely z jihozápadu, to je největší jistota silných bouřek
Suchá Rudná dokonce 111 mm dnes https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/sucha_rud...
In-počasí
Jak to vidíte na SZ bude něco?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.