Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
Kdyby to u Plzně drželo směr tak by se Praha dočkala, takhle to půjde mimo 😀
Krásně to nečekaně za Prahou sílí. Český brod hit skoro až bílé odrazy. Snad to dojde až sem, když už je takové dusno.
U Rokycan se to nějak zastavilo
Ondra83
Já jsem v Praze Strašnicích, asi jsem byl o něco blíže bouřce, než ty - pár km a i tady to byla taková poprchávací bouřka...
Jako jasně ono chvíli docela silně pršelo, ale ty kapky furt padaly tak nějak řídčeji, než je člověk zvyklý. Výsledný úhrn zde může být tak cca 2-5 mm (jen odhad). Více asi těžko.
Bleskově ovšem pěkně aktivní, byla slyšet už hodně z dálky, když ještě byla někde na jihu Prahy.
Jinak nevím, jestli to In-počasí komunita zaregistrovala, ale vyšla nová verze projektu radar.bourky.cz - takhle stránka se postupně vypne a přebírá to tato nová verze:
https://iradar.app
Za mě je to už trochu moc moderní, asi až moc funkcí, ale některé zajímavé. Je to od stejných tvůrců, konkrétně myslím David Rýva od lovců bouřek.
Zase jih Prahy, zase Vysočina, zase střední Morava a to vše v krásné ukázkové lajně, která v Z půlce Čech nebyla roky. A nemohu vynechat ani Příbram, kam se pomalu blíží jedna bouřka. A ptám se, kde jsou ty bouřky od Z večer, které mají přijít? Nikde, protože z Německa už nic nepřijde, všechno totálně chcípe. Ještě je naděje neděle, ale jsou to pořád 2 dny. Před 2 dny to taky na dnešek vypadalo +- nadějně a nic.
F4
Zase zase zase... až na to, že tu spadlo možná tak o 1/2 až 1/3 méně srážek, než posledně u tebe. A nezapomeň, že ta obří bouřka s 50 mm, zasáhla jen nějaký ultra tenký pás a zbytek Prahy měl srážky mírné, už nevím kolik.
spurdo
Jako vždycky, když se vydá něco nového, tak to na první dojem nepůsobí moc dobře nebo povedeně. Ono je tam na výběr z nějakých asi 4 nebo 5 módu prohlížení, od základní po profi - přijde mi to jako úplně zbytečné, protože v tom profi módu beztak není nic extra užitečného nebo praktického.
Spíše to působí dojmem, že to není moc intuitivní a jednoduché.
zesílení mi proběho přímo před očima. nakonec hezká bouřka se silným deštěm a větrem
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.