Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
Cokoliv co přijde ráno dopoledne zničí všechny šance pro nás. Takže nakonec vychází pouze varianta Morava MCS z rána, kdy id2 shd aladin najednou tu mcs nasadili a teď ji ruc id2 nasadili nazpátek, a všechny id2 ensemble se taky shodují. Tady opětovně z "bouřkové situace" bude jen čistý podzim, kterej nepřinese ani 2mm. Neexistující sezóna pokračuje
Jj tady to byva lepsi VČ, sice nas to vzdycky obejde, ale aspon to dava pocit sance
Tak dle očekávání se rozpadající se bouřkový systém, který měl přinést 6-10 mm nepřišel. Naopak z něj zbyl jen bordel, kterej totálně zhatí jakoukoliv konvekci. A co se člověk dočte v úvodu od redakce? No přeci že bouřky se vytvoří na linii konvergence, která bude ležet na pomezí V Čech a Vysočiny. Kde taky jinde, že? To bude asi zřejmě kvůli tomu šílenýmu suchu, který tam maj a který je furt zmiňovaný v médiích. No je ráno a už je jasný, že to bude tradiční totální propadák. Modely čistý, předpověď dobrá jen pro tradiční regiony. Fakt by mě zajímalo, jestli se my, kteří čekáme fakt na nějakou normální letní bouřkovou situaci dočkáme. Je až neuvěřitelný, jak je to pořád dokola. Fakt už věřím tomu, že to někdo programuje naschvál. Není přeci možný, aby ve dejme tomu 30 situacích vyšel SZ dobře jen ze 2 a ve zbylých 28 to jelo v naprosto stejných drahách a kolejích.
Lesník
Už se mi někdo jednou pokoušel vysvětlit, čím to je, že se to takto zacykluje, ale prostě tomu pořád nerozumím. Tím věčným vedrem a suchem už je nějak narušená cirkulace nebo nevím. Třeba budeme příjemně překvapeni, ale nevěřím tomu. Každopádně MB má rozhodně větší šanci něco dnes chytit než já.
F4
Jo, je to naprogramovaný. HAARP aktivní, aby bouřky na SZ nezničily úrodu
Začal jsem mit rád bouřky, protože mi přišlo ze jich bylo relativně dost, jak jsem rostl tak jsem nadával ze na SZ prd a vse Praha a okolí a ted bydlím v Praze třetím rokem a zase mi prijde ze se to souplo na východ a jih , takze to je mnou a ne programem🤣
Téma ještě upravuji až do neděle, kdy by opět měly být nějaké další silné bouřky. Tak aspoň skoro týden bouřek. Ale bylo by dobré, kdyby se ty dny nějak rozdělily po celé ČR a ne ty klasické dráhy, jak píšou v Čechách a na SZ. Dneska dobře, ale další den by mohli mít oni.
spurdo
AI s tím pomůže lépe, ale minimálně ta sucha vrstva je tam fakt krásně vidět.
Úplně laicky - levý sloupec, modrá čísla - výška. Ve chvíli, kdy se červená a zelená křivka začínají vzdalovat od sebe, vzniká ta suchá vrstva. Což je na té sondáži právě vidět v těch cca 500hPa, tj, 5-6km
John Deere
Mám to stejně
vojta-černošice
To je asi problém pro tvorbu bouřek, že ?
Už se moc těšíme na dekl. 🤦♂️
Modely ty bouřkové podmínky úplně zkosily dolů kvůli tomuto.. I ten střih větru už je opět snížený nízko pod 10 m/s. Uvidíme co sondáž ve 14:00. Jako nebýt toho mraku tak je snad vše úplně ideální.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.