Frantis95 Je to trochu moc i na mě, ale já třeba zažil 1 povedený systém v květnu a to je vše. Ostatní byl déšť a zdaleka ne takový, jak se předpovídalo. Obecně bouřkové systémy se SZ vyhýbají a jedou v klasických drahách. Ideálně, kdyby jeden komplex přešel z Bavorska celé, ale opravdu celé, Čechy a druhý přes celou Moravu a Slezsko. 30-50 mm všude. Jako za starých dobrý meteočasů.
TheRealStormCZE Takže. Teďka za červenec u vás v Bílině napršelo kolem 25 mm, zatímco na v Olomouci pouze necelých 18 mm, takže srážky by si (i teď celkově celá Morava) zasloužila. Také i na mapě Intersucha jde vidět, že Morava celkově srážky potřebuje víc, než SZ.
Tadeas Souhlasím srážky nebo zbytky to si Morava může nechat ale systém si SZ prostě zaslouží víc ani si nepamatuji kdy tu naposled byl narozdíl od Moravy kde je každej rok
Mára 7 Přesně. To, že máme více bouřkových systému, neznemaná, že si to nějak "přivoláváme" a můžeme za to. Pokud chcete vy na SZ nějaké systémy, doporučuji západněji do Německa.
Aidamkoo Tak Boleslav je úplně jiná liga, tam si Jizera vše stahuje. A navíc vzdálenost 13km je strašně moc. Bez znalostí místních reálií toto nemůžeš posuzovat a srovnávat. Jen pro ilustraci : dnes v noci Boleslav 13mm a já 3mm. Tož tak...
V druhé polovině noci šly přes Prahu od JZ hodně zajímavé bouřky (díky za report z Černošic). Podle radaru začal systém vznikat už někde u Rokycan a směrem ku Praze (zhruba po ose jižně od D5) to sílilo. Zajímalo by mě co tomu napomohlo, možná dobře nasměrovaný výtok studené vzduchové masy z bouřky na hranici Čech a Bavorska?
U mě v Praze-Dejvicích, silné zvukové projevy, ve srážkoměru ráno 7mm. Ale po druhé v červenci zálivka, která propršela i pod stromy. Jih a JZ okraj Prahy musel mít slušný lijavec, ale na žádném z potoků to nestačilo ani na 1. SPA (to ukazuje jaké bylo předtím sucho, skoro vše se vsáklo)
Nechápu hádku kvůli sýstému je jasně že to přejde střed Čech a nebo Moravu SZ out tady max bude deka nebo žlutá přehánka Icon de sice něco dává ale to dával i včera na dnešek a nakonec nic že