No zatím se stále zdá že blok ať ve formě suchých vrstev nebo výtoku studeného vzduchu z českých bouřek, jak uvádí in počasí, funguje bezchybně. Většina Moravy má smůlu Edit: prudce zesílil východní vítr, vylil se zde chladný vzduch z bouřek na SK. Tak nevím, nevím...
K nám včera šla supercela u Blanska, ale bohužel, před námi rozpad. Doufal jsem, že dnes se to zlepší, ale jak jsem psal, celé je to východněji než mělo mi příjde.
Tadeas Tak ono celá ta oblast jižní a střední Moravy, kde nebyly večer ty plošné bouřky je pořád vyprahlá. Těch 5-6mm co spadlo, tak to nic nevyřeší. Lokálně mohlo být více, ale sucho to nezmírní nijak. Čekám, že se do pátku vrátí výstraha před nebezpečím požárů.
igor127 Protože jednak byla nějaká šance na srážky a hlavně odedneška platí nová kritéria SIVS, takže by to ani systém nepustil. Nicméně aktuálně na požáry a sucho mohou být už dva stupně výstrahy. Žlutý a oranžový stupeň. Do pátku se nicméně vrátí jak to vypadá s předpovědí.
BTW. To od toho Stockerau by k tobě dojít mohlo. Snad teda.
Zatím fiasko. Je tu náznak kupovitých mraků, ale nevystoupají vůbec do výšky a hned zdechnou. Zase ten prokletej suchej vzduch ve výšce. Tady bude zachvilu Sahara. Ale ještě je čas, třeba se to rozjede.