No jestli nás ty bouřky resp. srážky přeskočí, obejdou, budou o pár km jinde apod., pak mne asi trefí Nutně potřebujeme (rozumnou) zálivku prakticky všichni v JMK, ZL, OL, MSK kraji.
Začínám mít obavy (dle výstupů z Aladina a charakteru srážek), že by toto mohlo nastat resp. nastat silně lokální rozdíly.
PS. a po dnešku ve výhledu prakticky 14 dní beze srážek ...
Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky od 29.6. do 2.7.
Takoví trapáci tady jsou, ach jo. Díky těm 2 tady, co chápou tu podstatu. Špatný lidi tu asi nejsou, ale ty věčný útoky, když někdo řekne fakta jsou fakt na pováženou. Ostatní si asi představují, jak jsem měl v červnu srážkový žně nebo co. Vzpamatujte se, netrefila mě jediná bouřka přímo. Jediná. Narozdíl od Kadaně, Žatce atd. 16-17 mm a 40 je sakra rozdíl, to za prvé. Za druhé, kdo ví, kdy přijdou další srážky - ve výhledu je nevidím. A za třetí, nestartujeme všichni ze stejného základu před tím vedrem. Ale nebudu to tady rozpitvávat, stejně to dubový palice některých nepochopí. Zkrátka 16 mm je za dnešek málo. Kdyby spadlo 30, řeknu OK, dobrý vzhledem k situaci a možnostem. A ty slavné přeháňky se stejně zase tvořej za, takže nic dalšího už nebude. Morava ještě na srážky čeká, SZ už má po. Tak nechápu srovnávání Moravanů, že tam ještě dneska nepršelo, když to má naskákat až odpoledne.
F4
Já to stejně i tak nechápu. Proč si stěžovat, když ti tam napršelo za den pomalu víc, než tady za více jak 20 dní. To mi nedává smysl. Nevím, proč se to furt musí řešit. A ještě k tomu nedorozumění, že redakce ty úhrny "nadhodnotila" a v realitě je srážek o poznání méně. Tak tady bych nesouhlasil, protože pár stanic už má přes 50 mm, a chybí jen něco málo k 60 mm. A navíc psala mezi 20-60 mm, takže to podmínky splňuje. Na většině stanicích je kolem 20-40 mm a i to bylo v podmínce, že to naprší. A navíc tady na Moravě na některých místech nepršelo i přes 20 dní, takže to je opravdu velký rozdíl, než se tady trápit s 16 mm za den. Co by za to někteří dali..
Na Lounsku možný výskyt tromby? Nevypadá to jako scud cloud, na videu v prispevku je blbe videt zda li rotuje či ne, ale nejaky zvláštní pohyb tam je. Kontakt se zemí neznámý.
https://www.facebook.com/share/p/1LUVo9Fmbh/
Dnešní srážky 18,2mm je to málo? Asi jo. Člověk na to může koukat z více úhlů. Některé komentáře tu číst dál docela záhul. Tady nebyla během těch 3 dnů ani 1 bouřka a když se člověk zpětně podívá na bouřkovou mapu, tak si řekne jak je to sakra možné? Máme 1 července a tady byla 1 přímá bouřka za celý rok. Dnešní vzdálené hřmění nejde počítat jako přímou bouřku, i když pršelo chvilku velmi intenzivně. Teď zase bude klidné počasí a bouřky nehrozí. Co se s tím počasím stalo, že už nechodí tak často fronty, bouřky od SZ. Pořád od JZ a bere to ty stejná místa.
Aidamkoo
Ono ani nejde o to,s jakým úhrnem je člověk spokojen,ale je zřejmé,jaký úhrn by si příroda,nejlépe plošně,zasloužila po tom dlouhém období sucha a nadprůměrných teplot,a to nejen ve smyslu června,ale i jara.Já jsem kdysi v létě srážky pod 10mm “nevnímal”,dnes jsem rád za každý mm,když nic jiného,tak aspoň na ten prach.Proto přeji Brnu víc,než s čím je teď spokojeno a věřím,že dnes ještě něco přihodí Takže buďme rádi za každou kapku,ale spokojeni,až nám nakape aspoň okolo normálu.
F4
Chtělo by to občas přispět do diskuze necim jiným nez stěžováním si jak vubec neprší a kdyz uz prsi tak ze prsi malo a kdyz uz prsi vic tak ze zase nenaprselo tolik co bylo v předpovědi
Tak Jihlávka má 3. silnou bouřku za sebou ve 3 dnech!
F4
Já jsem taky nespokojen, ale nedávám to tak najevo. V noci z neděle na pondělí tam u vás v Klášterci nejspíše byla slabá bouřka. Já to pozoroval a byl tam shluk bouří a minimálně 1 přešla přes město. Ale chápu každý bere přímou bouřku trochu jinak.
Čekám čekám s tím deštěm, a zatím nic v dohledné vzdálenosti, za to téměř vymetená obloha, sluníčko a už krásných 34 stupňů. Jojo, tohle je ten ráj podle některých, když oni chudáci trpí s 20 stupni a 16 mm. A přitom si stačí sečíst srážky za poslední 3 měsíce a +- je to stejné v Klášterci, Praze, Mostu, Doksanech či jihu Moravy, ale přitom někteří tvrdí pomalu jaké povodně všude jsou.
Aktuálně v 13:00 ve Velkém Mederu je +37, nejchladněji za poslední dny. Jsem zvědav zda dorazí večer bouřka a ochlazení. Domorodci říkají, že i když je 90% šance na déšť,tak často vůbec neprší.je tu velké sucho,ještě že mají nekonečné zásoby spodních vod na Žitném ostrově
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.