Tadeas
Ok.. beru na vědomí to bude asi taky tím, že reaguju na každej druhej příspěvek.. takže tak.. jinak se mi zdá, ALE DOUFÁM, ŽE TO TAK NENÍ🙈🫣 že ty srážky jdou spíš na Plzeň, než na Rokycanský okres.. A já to nemyslím zle, s tím jak si tu psal že jsem sprostý.. za to se každopádně omlouvám, pokud jsem se neomluvil, a já jsem tě na to upozornil proto, že jsem nechtěl, aby to schytal někdo jiný než já
Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky od 29.6. do 2.7.
Co dává ICON RUC? ten mi přijde přesnější než DE a ALADIN
Dávám tomu hodinku a je po dešti. Dáme tak 10-12mm.
Letos jsme měli zatím jednu polovičně "přímou" bouřku a takové Kralovicko a Podbořansko snad obden.
Už dávno neplatí, že nejsušší oblasti jsou Žatecko a Podbořansko. Ne, je to ta díra tady u nás. Částečně na jižní Moravě.
PatrikMO
Přesně, Žatec, Tušimice, Louny poslední roky jedou. Samozřejmě, v zimním režimu srážek jsou sušší, ale to není tak podstatný. Důležitý je letní režim a tam jsou na chvostu města přímo pod horama. Prostě je už několik let vychýlené proudění nebo nevím, jak si to vysvětlit. Celý je to postavený na hlavu.
má někdo nějaké reporty z té nejsilnější buňky nad Plzní? vypadá, že by v tom mohlo foukat
Tak se mi pánové zdá, že budou pěkný chcance pěkně dlouho.. v Bavorsku se to jenom kupí a kupí a množí a množí..PatrikMO
No, jako po tomto týdnu si myslím, že nejsušší oblast nebyl Ústecký kraj, ale jižní Morava.. a nepřijde vám, že Francois tu není už nějak dlouho?
No mě připadá, že u mě je total ticho, ani se nehýbne lísteček, akorát jediný co snad je je to, že občas zaduní hrom z povzdálí Plzeňského kraje, nebo že kolem občas projede nějaké auto, jinak absolutní ticho. Takový tu dřív nebylo
Pouze dám srovnání id2 vs realita. To stojí za to. Letos na normální bouře tady nárok není. Opět ze dvou stran ahojda. Aspoň prší, úhrn si řekneme pak.
No uvidíme zda se dočká i zbytek Moravy dnes, I-RUC tam hazí pěkná jádra.
Kolem 11 hod dopoledne konvekci v Rakousku blízko hranic z ČR a nasledný prudký rozvoj konvekce a počítá kolem 17:00 se silnými až velice silnými bouřkami v okolí Brna, JV od Brna a dál k hranicím s SK to bude silnější ... tak uvidíme jak to dnes dopadne, snad se poštěstí, naprší, ochladí se a bude to bezeškod tak aby všichni byly spokojeni
Jinak z ranních bouřek mi meteostanice ukazuje 51 milimetrů. Měli jsme štěstí na takový lokální train efekt. Ještě uvidíme, kolik dá teď to dopolední pásmo
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.