Mirošov_brdsky_pozorovatel Ne, to ne.. Jen stratocumulus, vysoká vlhkost a solidní teplota, lehká instabilita.. Pouze známka toho, že když něco dorazí, tak tady to určitě nechcípne...
Koralovec Ale na Vysočině to nejsou již supercely - ty přinášely ty 5 cm kroupy. Tady se valí bouřky s kroupami tak do 2 cm asi - chtělo by to více reportů z té oblasti. Kvůli rychlému postupu tam bude hlavně prudký vítr.
Aidamkoo Doporučuji tam zkusit dát foto (ale neposílat) a pak smazat a dát tam video. Prostě na první pokus se mi to tam taky nedaří dávat, ale nevím proč.
Jakoby něco ještě na jihu Česka a v Rakousku vzniká, ale toť otázka, zda to zesílí a dojde až sem. Směr z toho Rakouska už to má dost dobrý. Nějaké modely nám ale už v ranních hodinách něco dávají.
Věděl jsem, že supercela u Vyškova nás netrefí, tak jsem jel za ní. Data nemám. Dojel jsem na místo a nikde nic. Ted se doma divam a po mem odjezdu stčilo 5 minut a začlo se to rozpadat, fakt super... letos u ás jedna bouřka někdy v květnu zatím.