Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Večer na část území dorazí bouřky, zítra ráno od západu pozor na vydatný déšť

Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky od 29.6. do 2.7.

# 30.06.2026, 12:08

janeee85
🤣Tak tento článek je vlastně velmi pravdivý. A netýkalo se to jen Prahy. Týkalo se to i většiny Plzeňského kraje, a celého Ústeckého a Karlovarského kraje. Takže tak. Jinak tady včera v noci byla bouřka napůl chcíplá, takže bouřka nic moc, ale aspoň to zalilo, což je hlavní

# 30.06.2026, 12:08

Zítra se očekávají nejlepší podmínky ve východní části Moravy a Slezska. Naopak v SZ polovině Čech to vypadá na frontální vlně na četnější a plošnější déšť, i lehce intenzivnější, takže taky fajn. Úhrny srážek do čtvrtka pohledem nového výstupu modelu ICON.

Úhrn srážek do čtvrtka
Energie zítra odpoledne
44
# 30.06.2026, 12:10

hlavně ať nejsou nějaké větší kroupy...jinak dneska kolem 3 nám icon eu maluje něco (flek do oranžova) takže bych nemusel lítat s konví

# 30.06.2026, 12:12

vojta-černošice
Tady na naší straně to taky není o moc lepší, letos to všechno podjíždí jižně nebo vzniká na východ těsně za hranicí, už je k vzteku, člověk jenom kouká kolem, jak to letí pryč a tady ani prd.. teda abych nekecala, včera z toho okraje vypadlo 0,6mm srážek, Běchovice dokonce 1mm ❗️🤪

# 30.06.2026, 12:13

Aidamkoo
Počkat co? Však to vůbec ta mapa neodpovídá! Však nejvíce srážek je v oblasti Středočeského, Ústeckého, Libereckého, Karlovarského, Plzeňského kraje a Prahy!!? Naopak jižní čehy, Morava a část Slezska na tom budou nejhůř??! Tak teď to moc nechápu. 🤔

# 30.06.2026, 12:15

Mirošov_brdsky_pozorovatel
Nejméně srážek bude na jihu Moravy. Fronta jde špatným směrem, takže tady budeme ve stínu Vysočiny. Ostatně proč výstraha na požáry je na jihu Moravy do odvolání a jinde se zrušila, že. Nejvíce srážek budou mít tam, kudy půjde frontální vlna. Jelikož půjde z Německa, tak to bude v západní, severozápadní polovině Čech. Klidně ať mě to uživatelé od tama zkritizují. Naopak pak hodně srážek ve východní polovině Moravy zítra v bouřkách. Nicméně je to nejisté, bouřky nepředpovíš, takže kdoví jak to bude. Nicméně od rána čtu, jak na SZ nic nebude, ale to samozřejmě je přehnanější reakce. Bude, to garantuji. Na jihu Moravy se rozhodne co bouřky, pokud fronta zítra bude rychlejší, tak bez šancí patrně. Pokud se zpozdí, tak to ještě může být zajímavé. Každý model to vidí jinak, je ale shoda, že plošně nejvíce spadne v SZ Čechách.

Jinak F4 pěkný úhrn, třetina mého měsíčního za ty dva dny. :)

2623
# 30.06.2026, 12:15

Nový Aladin. Na dnešní večer/noc tam žádný systém nemá, jenom něco až ráno. Potom bomby na východně. Tak uvidíme.

# 30.06.2026, 12:16

Mirošov_brdsky_pozorovatel
Jasně, že se to netýkalo jen Prahy a těch míst, co nedostaly nic, bylo víc ;-) akorát tu Prahu to tak jako hezky viditelně všechno obkroužilo - mimo severu, tam je taky smůla letos

3
# 30.06.2026, 12:18

Pokud bude jen déšť a žádná bouřka tak to bude poloviční propadák

# 30.06.2026, 12:18

Aidamkoo
Já vím, omlouvám se, ta mapa totiž s tou energií tam naskočila nějak později. A toho jsem si nevšiml. V pořádku:)

# 30.06.2026, 12:21

Tenkrát chodili bouřky normálně přes SZ/S a bylo to úplně normální, pamatuju si že nemuselo být ani extra vedro a už to lítalo, v posledních 2-3 letech jsem rád za 5 pořádných blesků za bouřkovou sezónu. A jestli nepůjde něco pořádnýho do července max do půlky srpna pak se můžu letos opět rozloučit s ani jednou přímou bouřkou, protože pak už všeobecně bouřky slábnou a bude zase podzim...... To je život 😃

134
# 30.06.2026, 12:25

vojta-černošice
No jsem rád že někdo chápe naší frustraci.
Všechno to skončilo rokem 21 možná ještě část 22 něco trocha bylo, od ty doby nic kloudnyho.
Nejhorší je že člověk by vážně myslel že když jsou dobrý podmínky tak se nemůže nic podělat, ale to tady očividně nestačí.

Janeee85
Se s tim neparou uz radši...o co že zítřejší déšť ráno ku Praze ani nedojde a nebo záhadně nespadne nic i když odrazy budou :cool:

Zeu
8
# 30.06.2026, 12:36

U našich sousedů:blesk:

Polská prognóza 30.6.
# 30.06.2026, 12:52

Takto to vidí nový výstup regionálního modelu ICON D2. Jsem rád za potvrzující trendy pro SZ Čech. ;-)

Úhrn srážek za celou dnešní a zítřejší situaci
Zeu
8
# 30.06.2026, 12:53

Panonská pánev se rozpaluje:blesk:

EUMETSAT
# 30.06.2026, 12:59

Dneska je možnost tornád, to co bude zítra asi bude lepší, ale přijde to už dopoledne, takže dneska očekávám víc :D

# 30.06.2026, 13:01

Zeu
Maďarsko a jih Slovenska jsou meteorologicky jinej svět. Když už je tu vlákno o bouřkách, zajímalo by mne srovnání četnosti tornád (a supercel vůbec) ČR x SR. V Maďarsku je to občas divočina.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.