Já se teď vrátil z dovči a u nás to muselo být pěkný. Pár polamaných rajčat, kytky přibitý k zemi a hlavně opět 53 mm, jako minulou sobotu. To je návod pro vás bourkofili, já bouřku zde nechci, nahání mi hrůzu vítr a podívejte. Za 10 dní, 106 mm
Prognóza připravenosti Lokálně budou bouřky silné, s krátkodobými silnými srážkami až 50 mm, silnými nárazy větru až 130 km/h a krupobitím o průměru 3–6 cm.
Tak ani v noci se nic nekonalo. Opět úhrn pár desetin. Dnešek taky o ničem a zítřek totéž. Opravdu tady v tomto státě neumí napršet fakt plošně a vydatně všude. A zítra repete včerejška - jih Čech, Vysočina, východní Čechy. Aspoň, že nesmaží slunce, teď na chvíli.
Dnes vidím velkou šanci na MCS z Bavorska ve večerních hodinách, především pro Čechy též i Z Moravy.. Bavorsko je prolité , je tam mega vlhkost a už teď se tam vyjasňuje, i v Alpách a teploty tam později poletí nahoru..
Dneska už by to mohlo vyjít, bouřkový systém bude hodně blízko. Tráva už je na mnoha místech žlutooranžová (ta neposekaná ještě zelená), ale pod nohami křupe a rozpadá se..