Hodně modelů drží vznik bouřek v Praze a okolí později večer - jsem trochu skeptický, nikde se tomu nechce, ale energie a vlhka je tu na rozdávání, tak to možná překvapí a něco opravdu přijde.
Dívám se a něco by se ještě mohlo vytvořit v těch šedých odrazech na Vysočině. Za mě je to celkem pravděpodobné. Kolem 21:00 tak pár modelů pro nás něco má, tak uvidíme.
Petrolec No, možná jiný názor mají lidi, kteří tam žijí, dle wunderground ze stanice přímo tam, mají už 65,3 mm... to je celkem masakr úhrn... a kdoví jestli je konec..
Já bohužel jako na potvoru nejsem doma, ale průběžně sleduju radar a už se rychle vracím. Ty věže z dálky jsou nádherně obrovské.. toto mi chybělo. Nevím, jak to tam probíha, ale struktura nic moc (z dálky je ten Cb asi nejhezčí). Určitě tam stále prší a nepřetržitě musí hřmít. Jestli se přidaly i kroupy to nevim. Na to jak nás ta hlavní jádra trefovala jen okrajově tak moje stanice už má 10 mm. Kolem Chlumce nad Cidlinou to musí být mnohonásobně víc a určitě tam budou škody. Navíc tomu slušně připadá do karet jak se to pořád obnovuje západně a plíží se to na pomalu na východ
Trapárna jako vždycky při týhle situaci. Linie konvergence vždy záhadně funguje až od středu Čech dále na východ. Nikdy ne na Z či SZ. Takže zase si dneska užili pořád ty samí. Čekám, kdo zas kde řekne, že tam mají sucho - Vysočina a východ Čech.
Tak nakonec rozpady, ale tak někdy jindy to vyjde. Jinak Brno - Žabovřesky dneska maximum 35,0°C, takže překonáno maximum pro dnešní den (20. června). Zítra by mohlo být podobně teplo.
Příbram aktuálně 71,2 mm z amatérské meteostanice, intenzita teď aktuálně k 18:43 je 33,60 mm a stoupá, obnovuje se tam stacionárka, dle socek a videii a fotek je to tam pod vodou, myslím určitá místa k tomu nachylné... masakr...