Fstorm Ano četl, ta mapka mě samozřejmě zarazila také, že si dělají své předpovědi od Estofexu. Také mě ale hodně zarazili s tím lhaním, že nad našim územím je podle nich plno intenzivních bouřek.
Tak tady je vidět jak asi bude pokračovat celá sezóna v ČR. Není to úžasný. Na to že mělo bejt tolika srážek tak je toho minimum a o bouřkách radši nemluvě.
Samozřejmě aspoň něco spadlo ale sucho to nezažene ani z daleka
Já teda nic neslyšel v Lužicích u Mostu, a to jsem byl celou dobu venku. Blitzortung to má zatím čistý tady všude, tady na IN něco u KH v okolí Litvínova. Tak nevím, asi jsem hluchej Jinak jak píšou kolegové v okolí, vytlačilo to veleslavných pár desetin. Teď svítí teplota klesla okolo 14°C Jo a čekal jsem teda aspoň víc než 1 mm
Tady už by to také nějaké srážky chtělo a podle pásma, co sem teď jde, to vypadá tak na 2-4 mm, což by k těm 1,6 mm od začátku dubna bylo velmi potřeba. Kdyby nás v pátek netrefila ta přeháňka, co dala 1 mm, tak bychom zatím za duben neměli ani jeden milimetr.
U nás dnes celý ten prosvítá slunce přes tu oblačnost, je krásných skoro 22 stupňů, a z toho srážkového pásma, co se blíží toho moc nečekám. Bouřky hezké pod Vídní a ty směřují klasicky na Slovensko. ČR dnes opravdu nic moc, některým blahopřeji k pár mm.
Zatím 1,5mm, takže za celý duben už 1,9mm, takže naprosto přelomové množství srážek. Ještě něco spadne, ale více jak 2mm za dnešek z toho dohromady nebudou.
Teď se ukazuje, jak je výborný to šetření na některých stanicích. Kopisty si už několik měsíců jedou svoje hausnumera. Nikdo to neřeší, ani v rámci upozornění, a to několikrát. Holt šetříme, pozorovatele nepotřebujeme a pak výsledky k ničemu. Ať už ve srážkách, tak v teplotách. A Doksany, skončí zřejmě velmi podobně. A tak bych mohl pokračovat. Zachrání to dobrovolníci. Zbytek když tak v SZ
Tak ty výboje u Litvínova určitě do Mostu být slyšet mohly, je to kousek..Nebo aspoň jeden z nich. Jinak tady spadlo 6,3mm, predikce 3mm.. Tak aspoň něco.. Na zahrádku a na trávu dobrý, jinak ale samozřejmě srážkově opět nic podstatného. Teď vylezlo a už to jde nad 15°C..
3mm a končíme, takže nějak jak jsem očekával. No mohlo to být mnohem lepší, ale i horší. Dá se to. uvidím pak v průběhu večera jak dojdu domů, jaká hodnota bude finální. Jinak ochladilo se na 12,5°C. Hezký propad.
Tak jsem si to asi vybrečel. Trefila nás přímo poslední buňka. Pěkný slejvacek, ( jsem zvědavý kolik to dá mm). Několik vzdálených a jeden přímý hrom s ohlusuji bombou( dlouho jsem takovou ránu neslyšel). Takže nakonec fajn, vzduch krásné voňavý a čistý.