Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno ale chladněji než včera, v noci se často vyskytne mráz

Diskuse o počasí Bouřky 17.-19.4.2026

# 28.04.2026, 10:13

Ještě jednou se zeptám, tady hlavně uživatelů z ÚK. Potřebujeme potvrdit tu zde uváděnou bouřku, v KH. Bohužel se nám nepodařilo nikde jinde najít nějakou zmínku, o projevech. Nemá někdo z Vás foto blesku? Protože ani stanice ČHMÚ na Nové Vsi v Horách, nemá v záznamu bouřku, cca 5 km dle domnělého úderu, a ani další nejbližší stanice v okolí, nemají záznam o bouřce, jen déšť. Děkuji ;-)

# 28.04.2026, 17:15

Jestli je řeč o bouřce v okolí Litvínova,tak ta spíš byla jižněji,ne směrem do KH.V té vnořené “bouřce”bylo pár blesků,těžko to někdo vyfotil.Slyšel jsem pouze jedno zahřmění.

# 28.04.2026, 17:25

Já jsem nedával pozor takže hrom mi unikl. Ale několik lidí mi psalo, že hrom skutečně byl. Fotka blesku se prakticky nedá očekávat, protože většina lidí vytáhne mobily foťáky právě po několika hromů. Blesk mohl být IC (podle kachelmannwetteru byly) takže fotka vůbec. A i kdyby byl CG tak z pohledu Mostu tak malinko pochybuju, že by byl viděn.
Pořád, blesky na detekci a potvrzený alespoň 1 hrom od ostatních takže bohužel zapisuju vzdálenou.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.