Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku na většině území déšť, na západě i sněžení, během dne ubývání srážek

Diskuse o počasí Možné bouřky 21.9.-23.9. 2025

252
# 20.09.2025, 09:20

Zdravím. V těchto dnech se očekává déšť a možně i bouřky. Už zítra večer by na západ až severozápad měl okrajově zasáhnout déšť i s bouřkami. Pak v pondělí déšť postupně přejde přes celé území a mohou se objevit i bouřky, na Moravu a Slezsko srážky dojdou nejspíše v noci. V úterý spíše déšť, hlavně na východě. Ve středu podle modelu (kromě ICON který má déšť na celém území celý den) odpoledne a večer od jihu až jihozápadu opět nasouvání srážek, bouřky už spíše budou výjimečně. Srážky jsou až do 27.9. ale na to už je další téma.

Tahkle to vidí ICON DE na pondělní ráno, jinak ostatní modely nemají žádné bouřky nebo jen minimům bouřek. Uvidíme jak to bude

Objeví se bouřky?
Žádné nebudou
3 (23 %)
Jen výjimečně nebo ojediněle
6 (46 %)
Objeví se místy
4 (31 %)
Celkem hlasů: 13 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
zdroj: Ventusky ICON DE model srážky pondělí 2:00
# 20.09.2025, 09:32

V neděli se ojedinělé bouřky v severozápadní polovině Čech objevit mohou. V pondělí už na ně bude příliš chladno a fronta se bude vlnit. To už se během dne nečekají.

252
# 20.09.2025, 17:19

Tadeas
Však jsem řekl že od 23.9. je už další téma. Tohle téma je spíše na bouřky které možná budou zítra večer a v pondělí

1365
# 20.09.2025, 17:21

Honza146
Ano, to sice jo, ale psát už se to mohlo do toho tématu. Navíc už bylo založeno před dvěma dny + o zítřejších a pondělích ojedinělých bouřkách se už zde také diskutuje. Několik vláken jen kvůli dešti je zbytečné, aby tu pak nebyl v tématech zbytečný nepořádek..

252
# 21.09.2025, 18:31

Už to začíná. Konvekce na severozápadě a i bouřky

# 21.09.2025, 18:39

Pohled na severozápad kousek od Prahy

# 21.09.2025, 18:48

Ze se to nemůže tvořit i jinde takový bourky, vsechno dnes bylo jak ma, cely den slunicko, jasno, fronta jde víceméně na dobry cas, driv by z toho neco bylo a posledni dobou velký nic

# 21.09.2025, 19:08

Vidíte, Most máte tam teď snad bouřku sezóny ;-). Poštěstilo se , tak užívejte.
Vypadá to něco trochu silnějšího a trochu se to protahuje;-). Pak dejte vědět, jak silné a bylo a kolik napršelo.

# 21.09.2025, 19:20

jakože zajímavý střet tady. ze severozápadu docela silně fouká, teplota je pořád docela vysoká, vlhkost taky není špatná a na západ už to bliští jak kráva

# 21.09.2025, 19:22

Nevím do jakého téma psát ale tohle jsem nečekal :love: tohle houbám bude snad už stačit :cool: A hlavně je tohle situace jen SZ konečně

# 21.09.2025, 19:23

Tak tady silná průtrž a blesky, jentaktak jsem stihl dojet z moto. Bylo to za pět 12.

# 21.09.2025, 19:27

Tobiáš10
Jj,leje pěkně,ale abych slyšel hrom,musel jsem vypnout telku,bouřka sezóny ;-)

# 21.09.2025, 19:39

Gratulace všem Mostečákům, Bíliňákům a dalším severozápaďákům! Konečně jste se dočkali! To je vono!👍:blesk:

# 21.09.2025, 20:07

ty vole, tohle je teprve vrchol sezóny? :D jakože celý srpen insta poražen? takovej neskutečnej stroboskop, hodně blízkých úderů, nádherná večerní bouřka se silným větrem, silnou průtrží a chvíli do karoserií mlátily i tak centimetrové kroupy, jedna spadla na parapet, ale nestihl jsem přepnout kameru a pak se mi vybil mobil do π
a byla to soukromka. mazec bouře.

# 21.09.2025, 20:11

Myslím že i tu na minutu padaly malinký kroupy ale nevím. Každopádně silná bouřka. Děsně silný blesky na začátku a pak nudné IC IC když se částečně protrhly nízké oblaka a byl výhled na kovadlinu. Teď už to umírá

# 21.09.2025, 20:20

Celkem pěkná podívaná až z Prahy byla. :cool:

# 21.09.2025, 20:27

ta bouřka byla bleskově mega aktivní. strašně moc probliků každou minutu, pár jich bylo i do země, minimálně dva jsem i viděl. na animaci jde krásně vidět, jak to jen vstoupí do dolů a k ledvicím a masivně naroste množství blesků. to už se tu stalo u jedný buňky loni, ale možná to bylo jenom už lepší zralostí buňky. no na to že se nic nečekalo tak bezva. hned po bouřce začaly sirény, chvíli na to i hasičské sirény, takže někde něco bylo

# 21.09.2025, 20:36

Poslední tropický víkend letošního roku se rozloučil i poměrně silnou bouřkovou v Mostě. Spadlo zde až 33 mm srážek (viz měření) a vyskytly se i nádherné blesky. Takto ho zde před malou chvílí zachytil Peter Sedlák 1 a zaslal do Počasí u vás: https://www.in-pocasi.cz/pocasi-u-vas/foto.php?id=... :love: Bouřky se odtud postupně přesouvají do Saska.

# 21.09.2025, 20:51

Tak,pokud Vtelno - Most 33,5 mm,tak dobrý,to už splňuje definici “silné bouřky”,já nemám ani třetinu a koukám,že nedaleké Kopisty 1,7mm,Teplice 10,6 mm.Nemám přehnané nároky ohledně hodnocení,ale u mě byly projevy slabé,bez větru,bez krup,ale za to jsem samozřejmě rád.Prostě taková normální pěkná bouřka.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.