V Plzeňském kraji již rychle dochází k rozvoji bouřkových buněk, a to i silných . Produkovat mohou lokálně mimo přívalového deště i kroupy!
Diskuse o počasí Bouřky 15.-16.8.
Danda.1902
Tadeas
Vypadá to na mazec docela. Aktuálně vzdáleně od mě je malá přeháňka v Beskydech ale tady není tak moc energie.
Zítra jedu na ten jih Moravy (Mikulov) takže možna takové potvory potkam
Zapršet by klidně mohlo. A ani těch 100 mm by možná nebylo znát (a vadilo max tak kolotočářům, kteří u nás o víkendu jsou). V potocích a řekách není skoro nic. Přidávám fotky Lomnice ze zámeckého parku v Blatné. Takové sucho nepamatuji. Za chvíli bude možné se dostat do parku suchou nohou bez použití mostu🙈🙈. A vodní zámek skoro ani není vodní... Katastrofa
HonzaJan146
Supercela to není a ani to podle radaru nevypadá..
Jinak pěkné to vzniká v Plzeňském kraji. Nyní nad Plzní je dle radaru kovadlina z bouřky, která velmi pomalu jde na Šumavu, ale už začíná celkem slábnout.
Třeba bouřka u Sušice teď pěkně nabrala na síle, vyskytují se tam až bílé odrazy, ale kroupy v této bouřce nejsou jisté.
Třeba v místě Dobrá Voda (na Šumavě) je hezky viditelná bouřka s deštěm.
Tadeas
Horkeypes
Aha Dobře. Jen to pro mě tak vypadalo
Francois
Ted jsem přesně tvoji lokalitu sledoval . Moc pěkné ;) omlouvám se za tykání , snad to nebude problém ;)
Francois
Ty fotky jsou super, jen by to na nich chtělo CG blesk
Petr11
Nějaké fotografie by nebyly? Zní to "zajímavě", možná se v oblasti vyskytl i downburst...?
U nás není nic zajímavějšího než rozpadlé kovadliny natažené přes půl oblohy , z 16:33 přikládám foto oblačnosti - vypadá jak' z letadla
, celkem zajímavý pohled na vznikající i rozpadlé přeháňky. Musím říct, že ne vždy jsou přiblížené fotky (x5) úplně na nic
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.