Sobotní fronta s mělkou brázdou se budou týkat zejména Čech a Bavorska. Na Moravě může být výrazněji nad 30°C. V příloze zasílám úhrn srážek do sobotní 23 hodiny. Dnes se v horkém vzduchu mohou objevit lokální bouřky z tepla zejména na Šumava a v Pošumaví, večer i v Českém lese, ale nebude jich moc. Více jich bude zítra, kdy se večer mohou objevit v západní polovině Čech i místy, ale zase s tím chodem, že nejprve vzniknou v horských oblastech a později k večeru s vlivem fronty se dostanou i do nížin a jejich tvorba bude pokračovat i v noci a v sobotu přes den.
Diskuse o počasí Bouřky 15.-16.8.
Já chápu, že někteří jsou na tom letos s bouřkami ještě hůř, každopádně ze statistického hlediska je to špatná sezóna i pro nás. Zítra by sice mohla být nějaká šance na vylepšení, ale jen relativně malá. Modely nám nedávají buď žádné srážky, nebo maximálně kolem 1 mm.
Francois
Hezké, právě na Šumavě budou zřejmě bouřky v sobotu nejsilnější
Lokálně by mohly zasáhnout také J Moravu, Aladin sem dává i přes 100 mm, tak jsem zvědav, jak mu to vyjde. Takové úhrny za krátkou dobu by zde již způsobily škody...
Danda.1902
Tadeas
V sobotu jedu právě na jih Moravy (Mikulov) takže bude opět veselo. Vždy jak tam jsem tak skoro vždy bouřky.
To teda nechápu proč to zas jede maluje přeskok .
To že fronta přejde v noci je jedno když jihozápad čeká brzo ráno rozsáhlá iniciace. A pak zítra během dne Morava..
To snad takový skip nebude. V Německu se utvořily silné bouřky s kroupami a nikdo tam nic neměl tak snad podobný model fail i pro sz.
Už je vydaná výstraha na zítřejší bouřky.
Budou se tentokrát konat hlavně na jihu území, kde v bouřkách může napršet až 40 mm, v opakovaných bouřkách i více.
Vítr by podle ČHMÚ škody moc působit neměl a objevit se mohou i kroupy.
Pro nás to vypadá, že víkend bude na suchu, ale uvidíme. Třeba nás něco překvapí.
Klokan_0
Vy tam budete mít na jihu Moravy větší šanci na bouřky. Aladin a ICON DE dává nějakou šanci i k nám do Olomouckého kraje, ale většinou to bude spíš jen u hranic mezi Olomouckým a Jihomoravským kraji.
O něco větší šanci nám dává HARMONIE EU, ale myslím si, že to až tak podle ní nebude.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.