Diskuse o počasí Bouřky 15.-16.8.
Tomino
Nárazy větru přes 100 km/h si opravdu nedokážu představit. Největší náraz jsem zažil během bouřky (přes 90 km/h) a to už byl pořádný vítr. Zvlášť tady, kde máme tolik vysokých stromů, jak v džungli, tak tady to opravdu není potřeba. Pak už to akorát působí problémy..
teď by mě zajímalo kde kromě gfs jsou v předpovědích ty vaše B komplexy, já jich vidím 0
proč to peter smazal, to bylo realitní
Nechci být zlej to vůbec...
Ale zaráží mě jak Moravaci nemaj dost i když toho měli hodně? Jasně jsou lokality kde toho mají taky málo ale oproti Čechačkum to je pořád dost
Prosim neuražte se někdo za mojí poznámku jen mě to udivuje.
A v modelech téměř čisto, snad to tam nějak naskáče postupem času a snad se dostane na všechny nějakým způsobem
TheRealStormCZE
řeknou to stejný "třeba se to otočí....".
Mně je to letos už jedno. Je pozoruhodný jak na 300 km vzdálené oblasti jsme úplně rozdílní. Tady jsme rádi že hřmí, tamhle mají ameriku kterou zuby nehty chtěj furt.
Snad bude velká senzace a fronta přinese cape sem.
Já bych byl úplně nejvíce happy, kdyby pokud možno do konce roku už bylo jen bez bouřek. Škod letos bylo až až a začínám být svým způsobem alergický na tý nekonečné příspěvky typu "chce to další derecha", "snad budou extrémy", "chce to opacko derecha 10.8.2017". Jo chápu, že tady asi dostanu bídu, ale poslední týden je to tady několikrát za den. Pro mě letos normální bouřka s přiměřeným větrem a deštěm proč ne, ale nechápu jak si někdo může přát extrémy a derecha a pak typu 10.8.2017. víte vůbec co to udělalo za paseku tady v okolí a zejména severně, kolik domů přišlo o střechu díky padajícím stromům. Jo a ještě jednou se omlouvám, pokud jsem se někoho dotknul, ale to se nedá číst. Nebydlím na SZ, ale asi začínám chápat a vžívat se do situace uživatelů od tam.
A ohledně sobotní fronty. Zase to bude spíše slabší fronta v oblasti TV, takže srážkově utlumená a navíc i tím potenciálem spíše slabší. Lokálně pár bouřek, ale nejeví se to nějak silně.
jack
igor127
To jsem nepsal, že chci, aby mi to vzalo barák. A tornádo? Mě se stačilo podívat na Hodonín a naběhla mi husina. Jen si přeji pěkné struktury, blesky a deště beze škod..
To, že na Moravě bylo plno bouřek, tak tady nebylo skoro nic. Jen struktury, které byly slabé, a srážky se někdy vyhly úplně. A když nás něco zasáhlo, tak to většinou byly slabé bouřky. Bylo pár blesků, které jsem ani nestihl vyfotit.. Také chápu situaci na SZ, jak píše Aidamkoo. Tam by byly také potřeba nějaké bouřky a hlavně se srážkami, aby jim tam něco napršelo. Ve výhledech na sobotu byly bouřky na SZ a Z Čech, ale teď to přesunuli k nám na Moravu. Bohužel je to loterie, kterou většinou dostává Morava.
Tak pro zajímavost SZ letos vyhrál zatím 16.6.,25.-26.7.
Zatímco u nás Na Moravě 5.6.,23.6.,26.6.,6.7.,12.7.,15.,16.,17.,21.,24.7. a 2./3.8.
Kromě toho střední Čechy 4.6.,21.,25.,26.,31.7.
Počítám to od června, ale jestli jsem něco zapomněl tak se omlouvám. Ale jde tu vidět opravdu velký rozdíl mezi SZ Čech a Moravou.
igor127
jack
Jako chápu, že někteří (i já sám) máme rádi bouřky, ale musí to mít nějakou hranici. Klokan tady píše o derechu každý příspěvek pomalu, přitom už jen ta klasifikace je tak náročná, že ročně je tak jedno nebo dvě. A čím více to člověk semka dává, tak tím negativnější bude odezva. Jako letos bylo na Moravě škod myslím dost, takže má reakce na tyto příspěvky bude poměrně vznětlivá, ačkoliv sám mám bouřky rád, tak jde o ten způsob jakým se to podá. Že někdo chce furt derecha a největší extrémy. No asi jsem out, ale nechápu to.
Tobiáš10
Já spíš koukám že celá ČR má vymeteno. Všechno se smazalo
tak tohle ještě lepší
ani 300mm do konce léta nebude a žádná další bouřka taky ne
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.