Nás už dneska trefila 4 přeháňka,dohromady už od rána 13mm,za červenec už mám pres 80mm,od severu jsem jdou dalsi odrazy,neskutecne už by fakt stačilo...
Nevím, kdo má z těchto jednohromovek radost.. vzhledově bída na entou, ale na zmoknutí to stačí... nuda... a příští týden velice slabý CAPE zase. Nic no, červen mnohonásobně zase lepší.. stihl jsem zmoknout včera i dnes.. víc to nedalo. Buď je hezkým bouřkám zima nebo horko.. to mezitím jakoby přestalo existovat.. dneska dokonce po 11h bouřka.. tyto situace jsou tak na zálivku, nic víc z toho není...
kapr84 Každá kapka deště se hodí. A buď s bouřkou nebo bez bouřky. Třeba za včerejšek a dnešek u mě rovných 0 mm a to tu prošlo několik přeháňek, které ale byly jen slabé..
Tady na Třech Studních to bylo velmi zajímavé tak mezi 16. a 18. hodinou, přecházel nás takový shluk přeháněk a hned několikrát nás zasáhly oranžové až červené odrazy. Chvílemi nepršelo vůbec a chvílemi pršelo skoro až přívalově, nakonec z těchto dvou hodin pršelo, řekl bych, minimálně hodinu a půl. Těžko se to odhaduje bez srážkoměru, ale jen za tuto dobu podle mě napršelo dobrých 10 mm. Před chvílí jinak byla další přeháňka, ale ta byla už jen mírná. Jinak, ten shluk přeháněk se v určité formě dostal až do Brna a nakonec pěkně lilo i tam. Jihozápadně od mého domovského místa pozorování pak byla dokonce i bouřka, z Jundrova bylo slyšet okolo 10 hromů. V té době tam ale pršelo jen slabě až mírně a navíc z jiné oblačnosti, bouřku tedy budu do statistik počítat jako vzdálenou.
Jojo, srážkově se to hodně zlepšilo.. červenec taky již přes 60 mm... v půlce měsíce je dost dobrá hodnota.. na to, že měl být měsíc suchý. A to není konec ještě.. tak z tohoto pohledu spokojenost. Ale fotogenických bouřek ještě nejsem nasycený...
jako modely tápou jak svině, mělo tu trvale chcát, místo toho si svítí slunce na pohodu a sucho si tak dále nedělá starosti a ani tráva se moc neobtěžuje dorůstat. asi horší jak 2015-2018 se suchem a bouřkami. ne asi, určitě, i tyhle roky byly násobně bouřlivější jak tento.
janeee85 Pokud to bude každý rok probíhat takovým tempem, jako letos, tak si dokážu tipnout, že na YouTube kvůli bouřkám začne chodit skoro celá stránka.