Dneska měly být bouřky v Polsku a taky že jsou.. nic víc nic míň.. zítra taky nikdo nic, aladin je jen slibotechna.. buď nadhodnocuje srážky nebo si vymýšlí, sází to tam jak... a lidi mu to žerou.. i když ICON RUC něco na večer dává přes stanici.
on ten červenec asi nakonec opravdu bude suchý, srážky přibývají hrozně pomalu a po troškách..
No u Blanska něco je. Uvidíme. Jinak za dnešek jsem i tak spokojený, dva pileusy. Ale i tak bych nějakou bouřku rád přivítal. Je tu celkem horko a déšť by byl potřeba.
spurdo No, a jak najednou. Ještě před chvílí tam nic neměl.. Jinak Aladin nám ukazuje nějaké srážky i zítra a poté i ve středu. Ale v tu středu se shoduje více modelů (i ICON DE) na přechodu nějakého většího pásma.
V Blansku teda překvápko, po supercele na začátku června je to druhá nejsilnější bouřka roku. Přívalák, silné nárazy větru a kroupy do půl cm. Blesk nebyl vidět ani jeden, ale hřmělo prakticky neustále. Srážkově necelých 10 mm.
spurdo jo jo, máš pravdu.. něco málo je. Ale jel jsem se podívat ven a ty kumuly jsou nějaké zabržděné.. se jím nechce růst. Aspoň v blízkém okolí. V dalších dnech zase dává bouřky jen Aladin, nikdo další..
spurdo To se obávám, že už jich tam bude víc než bylo tady a možná i větší. Alespoň podle radaru to tak vypadá. Sem jde ještě přeháňka, jsme přesně na linii konvergence se zdá. Jižně ty kumuly jsou takové zabržděné, to je fakt.
KubysQ Pěkné, tady jsou také k vidění vzdálené, mohutné a nasvícené cumuly. Jsem zvědavý, co ta supercela udělá s Prostějovem.. Doslova, kdybych to měl říct, tak to vypadá nebezpečně.
Ta teda je a jde přímo na Prostějov. Jen nevím jak moc je bleskově aktivní. Ten blitzortung je nějaký přibržděný nebo zase nestíhá, ale dle CZ detekce to tam fakt jede.