Francois No, nějakou radost, koukám, budou možná mít i na Liberecku, něco jim tam leze.. tady polojasno, pokojových +22 (venku), takže klídek na odpolední posezení na zahradě.. no, proč ne, že..akorát aby mě to nezkazila nějaká zatrolená bouřka..
Peter Sedlák 1 No co bys čekal. Ani pitomý přeháňky se neuměj trefovat. Snad za tohle období kdy jich má bejt dost se aspoň jedna dvě přinutěj, tráva totálně žlutá a hovadka to ještě posekali pro jistotu
Takže kdybych to měl shrnout tak, se po Česku různě vytváří přeháňky a některé přerůstají i do bouřek, které jsou jenom slabé a pravděpodobně nedoprovází vyšší úhrny. Takže situace by měla být klidná. Teď se z Polska žene pravděpodobně pásmo slabších bouřek i na Moravu, ale jestli to sem dorazí, nevím.
Na příští týden jsou pak nějaké další bouřky, tak uvidíme.
Jsem zpátky ve velkém Mederu a něco se blíží. Dnes jsem docela spokojen, okrajové konvektivní buňky v celku, v srážkách čerstvý vítr a zajímavý mrak teď
Honzaaa Dobře, ale aspoň změň název tohoto tématu. Moc nedává smysl říkat, že se sem bude psát o dalších bouřkách v příštích dnech, když je tam napsané pouze jenom pro 10.7.
ICON DE zítra dává bouřky místy kromě severu a dává je taky na Moravu. ICON D2 dava bouřky taky na Moravu a pak večer od severu trvalý déšť. Aladin spíš dává déšť