Daniel Moudrý
Částečný souhlas.., ale..
Pokud dotyčný nereaguje na klidné, věcné připomínky, rady, kterých se mu tu v minulých dnech dostalo, tak jde poněkud proti sobě..
Pokud umíněnost ve spamování diskuze bude přetrvávat , těžko pak hledat jiné řešení, než které navrhuje Peter..
Uvidíme..
Diskuse o počasí Silné bouřky 26.-27.6.
Honzaaa
Milý Honzoo, jelikož tu vícero účastníků fóra má s tvým projevem zde problém (já taky) a to i ohledně používání pojmů a dojmů, přikládám jeden užitečný odkaz, když si na něj klikneš, dozvíš se poměrně přesně, co který pojem v meteorologii znamená, jelikož začínají za pár dní prázdniny, bude fůra času na to, aby jsi si to prošel..http://slovnik.cmes.cz/
p.s. někdy psát méně, znamená sdělit více..
Zítra k nám dorazí další bouřky, ale již celkově nebudou tak silné jako pondělní. Zasáhnou především jih a východě Čech a večer se přesunou také na Moravu a Slezsko. Oproti pondělním bouřkám přinesou především více srážek - spadnout může až 40 mm. Vítr dosáhne v nárazech v těch nejsilnějších bouřkách kolem 80 km/h (neočekávají se ale jako v pondělí nárazy přes 100 km/h, které působily dost škod).
Francois
Jojo, to nereagovani na připomínky je věc druhá no, uvidíme při další "poradny" situaci jak to bude vypadat
In-počasí
"Bohužel" vypadalo to včera ještě relativně dobře. Dnes už je to hlavně Vysočina a východ Čech.. Pro západ/severozápad Čech je šance večer, nejdřív to vypadalo dost nenápadně, ale postupně se zlepšují podmínky, pochopitelně nejlepší pro střední Německo a Sasko, dál do čech opět slábnutí všeho. Takže já se zatím rozhoduju mezi Kolínem (popřípadně Pardubickem.. ale nechce se mi jezdit taková dálka kvůli tomuhle..) a právě Saskem, někde jižně od Chemnitzu. Uvidím zítra v poledně/odpoledne co se bude dít. Času dost.
JUGOCV
Neházel bych flintu do žita ještě. Podmínky zítra budou v celku slušné. Poslední situace také aladinu vůbec nevyšla pro severní Čechy.
Model GFS chce už několikátým výstupem stále pěkné mordory, uvidíme co realita. Ecák tam taky šoupnul pěknou linii bouří a naopak ICON si to nechává na poslední chvíli a zatím se srážkami šetří.
Z Regionálů to trochu stáhnul ID2 a SHD, uvidíme co namalují dál, ted běží nový Aladin.
Edit: Nový Aladin maluje velkej koláč, možná i něco v podobě MCS...
JUGOCV
Predators2
Zítra večer na frontě je šance bouřek na severozápadě Čech. Nebudou silné, spíše tzv. low topped bouřky. Pro mě jako lovce bouřek, spíše zajímají struktury + když se podaří nějaký parádní CG blesk se strukturou a právě to na těchto "low topped" bouřkách bývá, hlavně když to bude před západem Slunce, tam struktury bývají hodně slušný.
ID2 také přidává na síle, zítra by se mohlo jednat o silnější bouřky, než které nás zasáhly v pondělí, třeba opravdu překvapí nějaký pozdně večerní systémek.
Něco menšího sám ID2 maluje dokonce i na Z/SZ Čech. Bude se jednat o bouřky, které doputují ze Saska, dynamika se totiž bude s postupem večera zvedat, supercely tak nejsou vyloučeny na krajním Z/SZ.
Klokan_0
Díval jsem se také na modely a vypadá to hodně zajímavě, dokonce to vypadá i na silnější bouřky než v pondělí. Je to ale ještě celkem předčasné, ale ICON DE teď hodně přidal na síle. Tohle už se nám snad nevyhne.
Jsme těsně v oranžové výstraze, já si ale myslím, že výstrahu budou během zítřejšího večera upravovat.
Tadeas
Jo vypadá to fakt dobře, i načasování bude fajn, pozdně večerní bouřky bývají ty nejsilnější a také nejkrásnější. Snad bude co fotit.
Aldan Ano, podle aktuálních výstupů by to pro nás mělo být ideální, možná semtam foukne na čele, ale jak říkáš, bude to hlavně o vodě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.