jack U mně tady v Mostě za červen 34,7 mm. Od začátku roku 154 mm. Včera nic. A letos zatím dost TD O kousek dál od Mostu, stanice Havraň, má od začátku roku 133 mm Mně holt trefila bouřka v květnu, s vyšším úhrnem
No, jsem zvědavej, co jde teď z Deutschlandu by snad mohlo zase pár kapek nadělit.. nic víc bych od toho nečekal..no možná se to taky zarazí o KH a klasicky to přeskočí.. nás tady..
Tady jsme na tom podobně, jako Lesník. Za červen zatím cca 35 mm, za rok nevím jistě, okolo 150 mm. Největší bída už od zimy... Ale to patří do jiného tématu.
igor127 opravdu mě překvapilo, že pršelo z bouřky od jihu. Jsme v deštovém stínu Palavy , když něco dofrčí od jihu, Palava to odkloní nebo bouřka Starovičky přeskočí a vyprší se až někde dál. Například v roce 2021, když bylo to tornádo, tak původně to směřovalo z Rakouska přesně na Starovičky. Bývají tu pravidelně bouřky s kroupy kolem 20.června, to ale jde od západu. Kdybych dokázala získat data z radaru z roku 1984, tak by mě zajímalo odkud v tom roce přišla průtrž mračen. Bylo to neskutečné. Vyplavené kde co a jedni měli dům plný vody až po okna. Včera napršelo jen 7mm, byl silný vítr a dost hromů a blesků. Ale naštěstí žádné kroupy.