Pěkně to řádí jižně ode mě. Sem jde alespoň jenom déšť, ale ještě není nějaká slabší bouřka vyloučena. Jinak ve čtvrtek to vypadá celkem zajímavě, takže mě ani nevadí, že tu bude dnes jenom déšť. Ten je nyní potřeba nejvíce.
Už se sem blíží temno a mrholí. Do toho občas fouká čerstvý nárazový vítr (už zeslábl).
Nakonec naprosto neškodná bouřka. Po Blansku z toho spadly jednotky mm, v obcích jižně kolem 10 mm. Blesková podívaná velmi pěkná, všude po obloze lítaly CC blesky. Zaskočil mě však jeden CG+ asi 5 km západním směrem ve Svinošicích. Dohledal jsem si jej na detekci a odhadem měl sílu 112 kA, což mi i na CG+ přijde dost.
tak přeju východu Moravy tu bouřku, ale Aladin měl to pásmo jizneji ve výstupech, to nejsilnější až pod nama. To je snad vtip, ale alespoň bude nějaký déšť
Tak tady se asi ani deště nedočkáme, rozpadá se to přímo před námi. Jižněji si užívají plno bouřek. Tak aspoň, že trochu fouklo a ochladilo se. Budeme bohužel přežívat další dny se suchem. Další šance tento týden je ve čtvrtek, kde už by se mohly vyskytovat i prudší srážky a možná z toho bude i nějaký systémek, ale nechci předbíhat.
Bouřková linie se vytvořila jižně od nás, takže tady jen kape a vane silný vítr. Blesky jsou ovšem vidět krásně a je jich opravdu spousta. Lokálně asi budou i solidní úhrny srážek, jelikož se ta linie drží delší dobu na stejných místech.
Peter Sedlák 1 Celý den jsem venku,šlo to zase očividně přes jezero na Bílinu,Kopisty mají kolem 10mm,já sotva 3mm.Nárazy tak do 50km/hod,teď docela zafoukalo při té poslední přeháňce,udělal jsem náhodou podobné foto