Celkem žalostně působí ta mapa srážkových úhrnů. Dnešní bouřky postupovaly rychle a přinesly většinou jen málo srážek. Nejběžnější úhrn bude tak 5 mm. Přitom sucho je značné a vláha je potřeba. Naopak budou teplé a slunečné dny.
Výjimka budou jen severní a jižní Čechy, kde bouřky přinesly hodně srážek.
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 23.6.
Tak možná ve čtvrtek. To budou bouřky snad i zajímavější, ale opět mi intuice říká někde směrem na jih/východ a spíše ne směrem na západ/SZ...
Ale je to poměrně blízká bouřková situace v záplavě jinak slunečných a teplých dní, která snad bude i výrazná.
AuraPočasí
Už mě to ani nebaví moc sledovat ty bouřkový situace protože to vždy skončí na tich samích místech kde je to nejsilnější, a na SZ,Z atd se parkrát bleskne spadne pár kapek a konec, dam tomu ale ještě šanci protože bouřková sezóna je ještě pořád před náma, tak třeba aspoň 1 bouřkový systém by mohl projít
Aidamkoo
Něco podobného jste psal minule a pak Brno zasáhla slušná bouřka...
Zrovna dle radarové animace bych řekl, že to k Brno směřuje, protože postup část těch bouřek je od SZ, těch které leží v závěsu za tím co prošlo severně od Brna.
Uvidíme, jsem zvědavý, podle mě to na Brno dojde, to bude možná i supercela.
gugu92
Dnes bylo CAPE*SHEAR podle všeho až 1000 m2/s2, vysoké CAPE a velmi vysoký střih větru, naštěstí ty bouřky zase tak extrémní nebyly, ale silné dost... Řekl bych, že škodil defakto jen vítr, protože ten postup byl velmi rychlý a tak se to na nic extra většího nezmohlo.
Tady zatím 0mm. Morava dnes slabota. Nevadí, třeba ve čtvrtek něco bude.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.