Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 23.6.
Peter Sedlák 1
Pěkně vás to přeskočilo a zabublalo ve středohoří. Jsem rád že byl aladin mimo na sever nedával skoro nic a bouřky jsou.
brutální průtrž teď. na to jak to vypadalo zdechle tomu hory výrazně pomohly, profouklo to pořádně a pak to šlo do train effectu. v podstatě to dopadlo nejlíp jak mohlo, maximum srážek, málo času na rozvoj větších krup nebo downburstů, akorát blesky klasicky naskočily až ve středohoří. a šup teď zas slunečno. 9mm z těch přeháněk nakonec + ráno, teoreticky postfrontály, co tam někde jsou, ale to budou už jen drobky.
Jak jsem psal,u nás ani kapka a zase pere slunko.
Negan
Já jsem z rozpadu ty maly supercely co šla severně od Plzně nadšený. Měla směr přímo na nás. Podmínky skvěly😁
Morava, Prostějov, sondáž CAPE 400, CIN -200, jak to vidíte?
Původně Cape mělo být přes 1500, vlhkost větší, jenom střih větru snad vyšel. Ale jak je vidět tak to nestačí na větší bouřky.
Zase propadák 😁
Žrout Bílina. No snad červenec už pořádný červený hit i třeba od přeháňky.
Já mám 1,7mm a max nárazy 46 km/h.
Martin Nebola
hm, myslíte? Za prvé, doporučuju pohled na družici. Oblačnost ubyla až odpoledne. Nad Prostějovem ještě byla, proto nízké CAPE, ale už se určitě zvyšuje. CIN, byla, a ještě asi je, ale bude fronta + linie konvergence... takže to že je CIN taky nic neznamená, znamená.. bouřky budou o to silnější až dojde k iniciaci. Je vidět, že bouřkám vůbec nerozumíte.. napsal jste skutečně hloupý příspěvek. Projevy s večerem mohou být velmi výrazné. Takže ten Váš propadák je tak akorát ve Vaší hlavě..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.