Nemám zrovna čas tuhle situaci moc sledovat, takže mi ani nevadí že se tu dnes nic nečeká. Snad všechny modely mají brutální rozpad v momentě kdy bouřky přičuchnou k Praze, tady už možná jen vítr bez ničeho, pokud by v noci ale došel nějaký zahradnický deštík bylo by to fajn
Predators2 1 ČR nelze srovnávat s Německem, tam jsou podmínky téměř vždy lepší .. Je to geografií, prostě česká kotlina se svými pohraničními horami.. Také je tam blíže fronta, vyšší vlhkost, instabilita a tím je to dnes ještě umocněno. Hodnota CAPE v Praze je pro odpolední bouřky na Z vcelku bezvýznamná, na tom západě bude určitě vyšší.. 2. 1200/1300 fakt není zase tak málo.. 3. Při tropických teplotách může být CAPE klidně 150, nebo žádné.. Teplo nestačí..
Bouřky by měly zasáhnout prakticky celé Čechy. První bouřková vlna by měla zasáhnout hlavně severozápad Čech + možná i lehce střední Čechy a druhá bouřková vlny by hlavně měla zasáhnout jih Čech, opět zřejmě střední Čechy a tentokrát už i východ Čech. Otázkou je, jestli nějaká bouřka vydrží až sem nebo dorazí jenom déšť. Spíš bych to ale tipoval na druhou variantu.. Ale i tak je mi to celkem jedno, už je celkem dost sucho a potřebujeme nějaký déšť.
Vimpersko.. Tam bude pravděpodobně dnešní první předfrontál..jako se to stává poměrně často při situacích od JZ.. Na tuhle oblast mám pěkný výhled a často jen tiše závidím
No tak som zvedav. Budem sledovat aspon radar a stanice, co ked neni u mna burka, tak je to dost oblubena cinnost moja. U nas to vypada dneska na jasno, a zajtra asi stratiformne zrazky, bukake u nas asi ee.