Západně od Vídně už se vytvořila první bouřka. Něco dalšího už se taky tvoří na Slovensku, tak uvidíme, jakou sílu to bude ve skutečnosti mít.
Tady se nějak od západu až severozápadu začíná zatahovat a vypadá to na déšť. Ohledně bouřek, tak dneska tady nic neočekávám, protože sotva se čekají na jihu Česka, takže mi šanci dnes nemáme.
Za to zítřek nám tam modely malují i nějaký vítr během dne. a také nějaké bouřky. Zatím to vypadá, že zítřejší ráno zasáhne déšť hlavně Moravu a Slezsko a během odpoledne začne od západu postupovat lajna deště s bouřkami, která bude přinášet i vyšší nárazy větru s ojedinělým krupobitím (většinou tam modely hází v bouřkách nárazy kolem 65 km/h, Aladin tam dává i ojediněle přes 80 km/h).
Modely také při postupu pásma dávají pokles teplot, ale během dalších hodin zase lehké oteplení..
Diskuse o počasí Silné bouřky o víkendu 7. a 8. června 2025
Tak sem přišel v druhé polovině noci občasný déšť a pokračoval i ráno, dopoledne a chvíli i po obědě. Teď už neprší. Intenzita byla různá od pokapávání až po silný déšť, nejsilnější byl kolem páté hodiny, kdy mě to vzbudilo, to hučelo pěkně, ale trvalo to ani ne 5 minut. Nakonec máme za dnešek zatím 2,8 mm, třeba ale ještě pršet bude (i když zajímavější to asi bude zítra). Bouřky tu minimálně dnes nečekám. V červnu jsme se teď dostali na 27,1 mm srážek.
Tady bylo dopoledne hrozné dusno 26st. Pak se rychle vytvořila silná přeháňka která přinesla velké kapky a zdálo se že přeroste v bouřku, ale nepřerostla. Teď začalo trochu foukat a dusno je úplně pryč dokonce se mi zdá i chladno. Přeháňky se dost červenají ale do bouřek se jim zatím nechce. Něco se děje.
Dneska ta lajna kopíruje přesně tu včerejší. Tady zas prší z nimbostratu.
Letos rok tradic.
Pásmo přechodně hustého deště: https://www.ventusky.com/webcam-289721313 Nic vyloženě nebezpečného to není.
Tak vyzeralo to celkom slubne. Pri Viedni sa to zacalo spojovat do vacsieho celku. Ale bohuzial, prisiel prefuk podstatne skor, a burky zacali slabnut. Takze u mna dnes bez blizkych bleskov, zrazky len 0.6 mm, a vietor len 14.6 m/s. No na zajtra dava este nejaky ten dazd, tak snad apson zajtra lepsie sprchne a hodi to aspon 5 mm...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.