Diskuse o počasí Přechod mohutného bouřkového systému 4. - 5. 6.
26° a 60% vlhkost. hnus všech hnusů, skrz dekl přechodně slabě prosvítá nebo naopak i mrholí. ve vzduchu je nyní napětí věřím v celých čechách, jak to dopadne.
To pásmo bouřek přejde přes Česko poměrně rychle. Na Šumavu dorazí třeba ve 21:00 a po půlnoci už bude v Polsku
In-počasí
Snad vám nespadne server jako minule .
Tady na Pardubicku je jasno, jen slaboucka deka,ale slunce prazi jak vztekly, je kolem 29 a fouka od jihu horky vzduch, ja jsem u vody
30 padne, jelikoz to vypada na dlouho jeste se sluncem
Morfeus
Mesoscale Discussion. V podstatě upřesnění co se v následujících hodinách bude dít.
Stejně je to k pousmátí.. když se má něco vytvořit v Čechách tak hned 100 příspěvků. Když se čeká něco extra na Moravě tak to zajímá pár moraváků.. Chápu, že Čechy mají více obyvatel.. ale až takové rozdíly? A třeba z toho nakonec ani nic nebude.
Třeba se vsadím, že čtvrtek už bude zajímat jen pár přispěvatelů z Moravy.... Dokonce se kvůli dnešku přihlásil i nestor Aura... tak to už je fakt co říct.
A ČHMÚ na facebooku tomu taky dost přidává... příspěvky co 4 hodiny, být to tady tak je tam ještě příspěvek ze včerejška.. teď neberu výstrahy, ty ze zákona vydávat musí, ale myslím zajímavosti kolem toho.. tolik informací co mám ke dnešku nepamatuju...
kapr84
Já bych to neviděl tak černě, když tam bylo tornádo, povodně apod. tak se to rozebíralo napříč celou republikou (píšu republikou, abych někoho neurazil).., si myslím, že i zítra diskuse neumře.. Přidávám screen radaru, v tej Francii to blejská moc pěkně..
Morfeus
V podstatě tam píšou, že právě kolem Mnichova by to mohlo být špatné (odpovídat nejvyšším výstrahám). I díky tomu aktuálnímu protrhání oblačnosti a rostoucím parametrům. Jen se neví, kolik tam vznikne izolovaných bouřek před tím samotným systémem. A vývoj bude velmi rychlý. Bohužel se to potom rozšíří do Čech.
kapr84
No, když je někde nějaký neštěstí, přírodní katastrofa, tak se na to nalepí kde kdo, protože to prostě je paráda, vrtat se v tom palcem... stačili ty povodně.. a hnedle to jelo, a těch teorií.. mohly za to třeba sjezdovky ( vykáceli to tam...) a tak podobně, doufám, že se zase nevyskytne nějaká taková teorie.. viz. osévači mraků apod...
No, po několika hodinách jsem se konečně mohl v klidu posadit ke kompu, tak budu sledovat, mobil dobitej, foťák připravenej, elektrocentrála má benzín dolitej, tož může přijít ten armagedon..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.