Tak předchozí příspěvek mohu smazat. Aktuálně poměrně intenzivní slejvanec, hrom zatím žádný, ale uvidíme. Milá změna po tropickém odpoledni.
Jinak srážky trefil pro moji oblast parádně aladin, takže pěkný. Jinak hlásím přímou bouřku. První letošní.
To fakt dalo jen 2mm? Severněji bylo bílé jádro, to asi trochu naplavilo Globus.
Diskuse o počasí Silné bouřky - 31.5 - 2.6. 2025
tak v hradci jsme z plachty šli se schovat na zastávku a ve 4 začla pořádná průtrž a vítr. celý systém šel rychle na jihovýchod a dotvářel se, silný přívalák, downbursty a kroupy nás provázely celou cestu až do mýta, pole pod vodou a docela mě překvapily úhrny, v hradci jen 15mm
Tadeas
Tak bude nás přecházet vcelku výrazná studená fronta, která tím jak se zvlní prohloubí ještě více gradient teploty a tlaku nad Českem, což samo o sobě je přímo výborný základ ke vzniku silných bouří. Právě JV polovina území v pondělí večer si na té frontě smlsne.
Ten zítřek mi nyní podle modelů nepřipadá, že by něco extra mělo přijít , icon de tam skoro pro Čechy nic nemá a je oranžová celá republika, dnes se bouřky dostaly nakonec až k nám chviličku lilo opravdu hodně bylo i pár větších hromů a blesků a pěkná struktura oblaků max poryv větru byl pře 60km/h škody asi žádné naštěstí. Naopak to ted maluje něco velikého na středu, ale to je ještě celkem daleko
Tak na to, že na jihu Moravy nebyla ani výstraha a v podstatě skoro nic mít nebylo, tak od Brna to vypadá slibně a vzdálená jedna bouřka směr SK vypadala taky hezky. U nás teda zatím jen větřík chvíli a pár kapek. Sudoměřice během chvíle skoro 30 mm z jednoho menšího ale silného jádra
tomášzposázaví
Na modely bych koukal max až zítra dopo. Je tam nejistota v oblačnosti, takže řada modelů má celkově utlumené parametry a v zásadě i pak tu celkovou bouřkovou činnost. Bouřek tak ve finále může být hodně a taky nemusí být skoro nic. Jistější je ta východní polovina ČR.
No docela slušně to jede místy na JM Za mně dost nečekaně
Naopak SZ Čech/ÚK dnes zatím aktuálně 14 stanic s čistou nulou v úhrnu (např. obě Ústí n/L, Teplice nebo Kopisty u Mostu), a dalších 9 stanic s úhrnem do 1 mm, např. Doksany 0,1 mm. Takže brko. Zároveň ale Tušimice 45 mm. Holt to pásmo slabých vznikajících přeháněk a bouřek, nic moc nepřineslo. Snad jen právě to malé okolí Kadaně, to mělo zajímavý
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.