Jinak tady u nás a okolí Prahy to modely předpověděli 24h dopředu. A vyšlo jim to. Jsem zvědavý co přijde zítra. Noční bouřky jsou nejlepší, ale dneska asi jenom západ Čech.
Tak já z Brna hlásím tropický den, aktuálně +30°C, dusno je k padnutí, ale trochu semtam foukne, tak to jde. Samozřejmě 30°C jen díky tomu, že tepelný ostrov města.
Tady na jihu Prahy mírná okrajová bouřka. Trochu zafoukalo, nad centrem se pěkně blýskalo a skoro hodinu hřmělo, přímo nad nás se nic zajímavého nedostalo. Srážkově to bohužel byla velká bída, spadlo 0,5 mm.
Tak květen krásně dohání srážky už dneska přes náš přešlo několik slabších jader. Silná bouřka i s kroupama nás těsně minula a teď celkem intenzivně prší a sem tam zahřmí. Dneska už budeme mít skoro 15mm.
Tak narozdíl od ostatních kolegů z Prahy jsem dostal přímý zásah, potkalo mě to na kole v Hlubočepích u solidní průtrž mračen, blesky většinou jen CC a taky pár krupek, na konec bouřka ukázala i Mammata Takže za dnešek určitě velká spokojenost až na promočený oblečení