Dokonce i bouřky na Moravě mi dneska přišli spíš jen na silnou výstrahu a v Rakousku teda nevidím že by se tvořil systém který by měl večer dojít na jihovýchod. Včera i dnes ,navíc když je na Moravě energie dostatek, mi přijde že tomu něco chybí?
https://www.rajce.idnes.cz/metlak/album/obloha-sky... přidány nové fotky ze dneška... pozoroval jsem tu buňku se supercelárními znaky co šla od Brna.. radarově se jevila mohutně, ale realita byla slabší.. i když se mi zdálo, že základna snad chvilku rotovala. Podle hlášení rodiny se krátce vyskytlo i krupobití..
No, nějaký náznak zesilování odrazů tam je. Nyní už jsou tam i oranžové odrazy. Teď jenom otázka, jestli to přeroste v bouřky a nebo z toho bude silnější trvalý déšť...
Ahojte, tohle byla snad nejšílenější bouře za několik let, co se týče velikosti krup. Pravotočivá supercela.. Listy poničené. Velikost tak 3 cm (až 4 cm). Hodně rychle se to prohnalo.
Tak tedy nevím co se stalo, ale dneska od dopoledne obrovské dusno až skoro do večera a teď najednou je tu takové celkem chladno že bych šel i pomalu topit. Že by to bylo z těch bouřek co prošly okolo? Jsem zvědav co zrobí ten systém co jde teď z Rakouska.
Jinak Frýdek Místek teda pěkná SC kroupy fakt velké.