Diskuse o počasí Silné bouřky - 31.5 - 2.6. 2025
Klokan_0
Gratulace k tomu shelf cloudu, tady to shelf cloud ještě nemělo, a nebo jsem zkrátka neměl to štěstí ho spatřit. Kromě východu mám všude kolem sebe maximálně stovky metrů daleko lesy, takže tohle může být jeden z těch důvodů (bouřka šla od západu). Tak jako tak to ale bylo příjemné překvapení, jak píšeš, každopádně bylo to moc rychlé. Chtělo by to něco pomalejšího, abychom měli větší úhrn, letos vcelku rychlým tempem nabíráme srážkový deficit.
Marek_98
Díky, ale musím říct, že vyfotit nějakou pěknou fotku byl teda oříšek. Dohromady sem cvaknul asi 200 fotek a jen 3-4 z toho jsou použitelné. Fotil jsem totiž ručně přes mobilní telefon kde sem nastavil ručně expozici a ISO. Pokaždé sem musel jednotlivě prstem mačkat displej na každou fotku + sem musel najít vhodný okamžik kdy shelf osvítil nějaký opravdu výrazný blesk. Tak aspoň že sem vůbec něco chytil, zítra má jít systém, tak to by bylo to stejný, jen možná o to horší, ta dnešní bouřka šla totiž ještě relativně pomalu, zítra to proletí si myslím dost rychle, ale třeba nic moc nebude.
Tady spíše očekávám nějaké silné lokální bouřky více severně v oblasti Brna, víc na jih v oblasti Hodonínska by to mohlo naopak prosvišťet.
Taková ranní bouřka se blíží rány jak z děla a blesky taky pěkný
Posledních 7 fotek je ze včerejška https://www.rajce.idnes.cz/metlak/album/obloha-sky...
Takový mohutný a rychlý růst jsem dlouho neviděl.. možná tam byl i microburst. Přímo u mě to bylo už celkem v klidu.. žádné výrazné projevy. Už normální bouřka, před námi zeslábla.. ale jako pěkné..
Včerejší bouřková linie měla pěkné čelo, nakonec se ale rozpadla a přinesla jen silný vítr a pár kapek. Zato překvapením byly večerní červánky
Zatím jsme tedy “na suchu” a dnes to vezme spíš tu Moravu…
JUGOCV
najednou kdo nevěří.
Naopak pro středu je zatím největší modelová shoda vůbec na SZ na velmi silné bouřky. Počkal bych ale na id dvojky a nowcasty.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.