Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Hodně oblačnosti a k večeru místy slabý déšť, v Čechách zpočátku možnost náledí

Diskuse o počasí Silné bouřky - 31.5 - 2.6. 2025

1365
# 01.06.2025, 11:05

Aidamko.
Teď už se jenom modlit, aby se oblačnost rozpadla a nebránila bouřkám. Zdá se mi, že západně ode mě déšť spíš zesiluje na žluté odrazy...

155
# 01.06.2025, 11:06

Aidamko.
No jenže mě přijde, že se jí moc mizet nechce. To pásmo co je na JZ Moravy a části Vysočiny, tomu se moc na východ nechce, takže nás bude zásobovat oblačností dlouho a zatím se pomalu blíží pás srážek z Čech a mezitím to moc protrhané nevypadá.

# 01.06.2025, 11:07

igor127
Po poledni by už měla mít Morava méně oblačnosti, ta na západě začne se rozpadat, moc na východ už postupovat nebude. Jsou to jen domněnky, nicméně poslední nowcastové výstupy to vidí podobně.

# 01.06.2025, 11:13

Na tom pasu co postupuje do ČR od Z spis neco vznikne na čele odpoledne, nez aby se rozpadlo. Na rozpad nejsou podminky.
Uz se vybira na jasno na VČ

126
# 01.06.2025, 11:16

Venku je dnes pěkné dusno a teplota už 26st. Oproti minulým dnům sci-fi. Nicméně včera se nám bouřky úplně vyhly a doufám že i dnes. To co jsem viděl co napáchala lokální bouřka na Jablonecku nepotřebuju. Jestli jiní po tom touží jejich věc. Dávám tu sem pár a obrázků a taky jeden komentář uživatele in-počasí nad kterým je třeba se zamyslet.

Komentáře že jsou to takové mini bouřečky co ještě nemají sílu no nevím. Včera byl žlutý stupeň a výstraha se týkala všech kromě zlínského kraje a to jim taky vyšlo. Dnes je celá ČR v Oranžovém. Nepřivolávejte neštěstí. Meteorologové jsou odborníci my jsme pouze amatéři. Někdy jim to výjde jindy ne, nikdo není neomylný.

104
# 01.06.2025, 11:25

Fstorm
Souhlasím s tebou ono je rozdíl pozorovat bouřku ze 3 patra paneláku nebo vlastního baráku a že tady těch bouřkomilů je to je stará věc

155
# 01.06.2025, 11:29

Fstorm
JMK také nebyl ve výstraze, kromě pár okrajových lokalit, jako v Zlínském kraji, přesto se tu bouřky vyskytly, naštěstí byly ale opravdu takové normální, neškodné - a dnes to bude na spousty míst možná stejné, jako včera. A jak se chceš zamyslet nad komentářem, to je realita - počasí je jiné, než býval pro některé normál.

Jack
Ne každý domek dokáže vyplavit voda, i některé paneláky ve sklepě to umí vyplavit, pokud jsou "vhodně" postaveny někde u nějakého menšího svahu, ideálně s polem.

12
# 01.06.2025, 11:31

Fstorm
Vytopit Vás může i bouřka v prosinci ;-)... já psal o situaci na obloze a strukturách, které zatím nejsou echt... škody budou vždycky, a mám jako plakat nad tím co bouřky páchají? To snad ne... Tak je zrušte, nakupte octa a hurá do akce :D Já už v zimě vyhlížím léto a jsem nedočkavý. Narozdíl od Vás bouře obdivuju, nikdy mě nepřestanou fascinovat.. asi umřu někde v bouři :D ale s tím už jsem sem na ten svět přišel.

A tady v okolí poslední větši škody co po bouřce pamatuju byly škody po větru někdy před 10 lety. Voda nám tady tolik neškodí, i když máme potok, vždycky i když spadne třeba 70 milimetrů tak to zvládne, komunikace druhý den vyčistíme, vyjde zase slunce a je dobře.. Doporučuju Vám, naučte se s tím tady žít! :D

Občas za mnou někdo přijde, že potřebuje pro pojišťovnu nějaká data ze stanice.. ale nikdy tady nebylo a za to děkuju nic hrozného..

A ono to není jen o proježděném benzínu, fotografické technice, ale i denodenním studiu.. aby si někdo nemyslel..

12
# 01.06.2025, 11:44

Jinak místo hádek raději uctěme dnes památku zemřelých třech lovcích bouřek v tornádu v El Renu.. viděl jsem fotky co zbylo z jejich auta, je to síla.. už je to 12 let..

No, snad tam nahoře nad námi drží ochranou ruku.. často na ně myslím, když někde čekám na bouřku..

66
# 01.06.2025, 11:46

Myslím, že pan Roháček má v poslední době naprosto TOP předpovědi bouřek pro ČR. Ten systém z Německa půjde spíš na SV do Polska a ČR to jenom lízne, i když Aladin to večer vrátil více do Čech. Naděje umírá poslední, ale asi to zde zase nevyjde, ten dekl co sem právě nasunul prostě zastaví prohřívání. Z nynější fronty mám zatím 0,5 mm a pár hromů v dáli...

1365
# 01.06.2025, 11:50

kapr84
Ano, byla to smutná situace. Tornádo mělo sílu EF-5 a rychlost větru měla skoro 500 km/h. :(

# 01.06.2025, 11:57

No tak u Stutgartu první jižnější jádro, za těma srážkama se to přece jen lehce projasňuje a tím pádem i prohřívá.
Nezbívá mi nic jinýho než důvěřovat aladinovi:D
krásný shelf z kamery před tou linií v německu https://www.ventusky.com/cs/webcam-898772409

1959
# 01.06.2025, 12:04

U nás včera byla kupodivu přímá bouřka, dala během chvilky 6.7 mm, ale rychle odešla. Jako na potvoru jsem nebyl doma, měla i nějakou strukturu. Za námi se to už jakoby rozpadalo, takže docela štěstí.
lukáš friedrich
Jj, taky jsem to chtěl teď napsat. To co se teď tvoří u Stuttgartu by už mělo dobrý směr, tak uvidíme. Třeba se nějaký předfrontál vytvoří i tady v Čechách až odejde ta oblačnost, jestli vůbec odejde. Hydrák zatím mlčí.. aby nám řekl více informací.

# 01.06.2025, 12:06

Ondris
Ono to s velkou pravděpodobností ještě přiroste od jihu..
Vyvíjí se to dobře..
Za tím pásmem deště který teď přechází se zmenšuje oblačnost a k večeru by mohly být opravdu před bouřkami z Německa super podmínky..
Ten slabý déšť co tu teď prošel , prochází, dodá solidní přízemní vlhkost..

# 01.06.2025, 12:10

Francois
Pokud by se ta jižní buňka rozrostla, tak by se kolem ní mohly objevit další jelikož podmínky na to jsou a v nejlepším případě vytvořit linii s těmi na severu ale to už jsem moc velký optimista

# 01.06.2025, 12:11

No,tak kdo čte diskusi pravidelně,tak ví,že je tady dost “nadšenců”,kteří si přejí extrémy.Za mě,život není jenom o bouřkách,pozorování počasí je pro mě koníčkem,ale nebudu stát u okna a žít jen pro bouřku.Mám i jiné starosti a radosti,ano,jako malý kluk jsem u toho okna večer stál a ve světle pouliční lampy sledoval každou padající vločku.Jinak mě se taky nechce věřit,že to srážkové pásmo jdoucí od Z by se mělo rozpadat,brzy odpoledne by mohlo někde nad SV Čech (Vysočinou) už více zabouřit a na JM to zatím na četnější TD taky moc nevypadá.

# 01.06.2025, 12:19

lukáš friedrich
Ano..
Jinak, to na západě Německa opravdu nejde k východu, jak je psáno v on-line aktualitě..
Ale k SV.. pryč.
My potřebujeme tvorbu bouřek jižněji..jj

12
# 01.06.2025, 12:20

Tak Aladin přesto s něčím odpoledne počítá i pro mě na jihovýchodě..

1365
# 01.06.2025, 12:25

První bouřková buňka vznikla u Českých Budějovic. Něco se děje. :)

Malá bouřka u Českých Budějovic.
12
# 01.06.2025, 12:32

TomasMost
no k zimě.. tu jsem prožíval jako dítě, první sněžení, Vánoční svátky.. ale časem to úplně opadlo a když jsem začal pracovně sníh uklízet tak se těším zase ještě míň na sněžení.. V zimě mám rád tak námrazu na stromech a mlhy, to vyrážím do lesů o víkendech kvůli klidu, ideálně být tam úplně sám. Ale s tím jak stárnu mám čím dál víc raději teplo, a když máš na to techniku tak prostě věříš ve fotogenické bouřky.. a ještě když k tomu každý rok děláš kalendář tak prostě fotky potřebuješ..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.