Diskuse o počasí Silné bouřky - 31.5 - 2.6. 2025
Na tom pasu co postupuje do ČR od Z spis neco vznikne na čele odpoledne, nez aby se rozpadlo. Na rozpad nejsou podminky.
Uz se vybira na jasno na VČ
Venku je dnes pěkné dusno a teplota už 26st. Oproti minulým dnům sci-fi. Nicméně včera se nám bouřky úplně vyhly a doufám že i dnes. To co jsem viděl co napáchala lokální bouřka na Jablonecku nepotřebuju. Jestli jiní po tom touží jejich věc. Dávám tu sem pár a obrázků a taky jeden komentář uživatele in-počasí nad kterým je třeba se zamyslet.
Komentáře že jsou to takové mini bouřečky co ještě nemají sílu no nevím. Včera byl žlutý stupeň a výstraha se týkala všech kromě zlínského kraje a to jim taky vyšlo. Dnes je celá ČR v Oranžovém. Nepřivolávejte neštěstí. Meteorologové jsou odborníci my jsme pouze amatéři. Někdy jim to výjde jindy ne, nikdo není neomylný.
Fstorm
JMK také nebyl ve výstraze, kromě pár okrajových lokalit, jako v Zlínském kraji, přesto se tu bouřky vyskytly, naštěstí byly ale opravdu takové normální, neškodné - a dnes to bude na spousty míst možná stejné, jako včera. A jak se chceš zamyslet nad komentářem, to je realita - počasí je jiné, než býval pro některé normál.
Jack
Ne každý domek dokáže vyplavit voda, i některé paneláky ve sklepě to umí vyplavit, pokud jsou "vhodně" postaveny někde u nějakého menšího svahu, ideálně s polem.
Fstorm
Vytopit Vás může i bouřka v prosinci ... já psal o situaci na obloze a strukturách, které zatím nejsou echt... škody budou vždycky, a mám jako plakat nad tím co bouřky páchají? To snad ne... Tak je zrušte, nakupte octa a hurá do akce
Já už v zimě vyhlížím léto a jsem nedočkavý. Narozdíl od Vás bouře obdivuju, nikdy mě nepřestanou fascinovat.. asi umřu někde v bouři
ale s tím už jsem sem na ten svět přišel.
A tady v okolí poslední větši škody co po bouřce pamatuju byly škody po větru někdy před 10 lety. Voda nám tady tolik neškodí, i když máme potok, vždycky i když spadne třeba 70 milimetrů tak to zvládne, komunikace druhý den vyčistíme, vyjde zase slunce a je dobře.. Doporučuju Vám, naučte se s tím tady žít!
Občas za mnou někdo přijde, že potřebuje pro pojišťovnu nějaká data ze stanice.. ale nikdy tady nebylo a za to děkuju nic hrozného..
A ono to není jen o proježděném benzínu, fotografické technice, ale i denodenním studiu.. aby si někdo nemyslel..
Myslím, že pan Roháček má v poslední době naprosto TOP předpovědi bouřek pro ČR. Ten systém z Německa půjde spíš na SV do Polska a ČR to jenom lízne, i když Aladin to večer vrátil více do Čech. Naděje umírá poslední, ale asi to zde zase nevyjde, ten dekl co sem právě nasunul prostě zastaví prohřívání. Z nynější fronty mám zatím 0,5 mm a pár hromů v dáli...
No tak u Stutgartu první jižnější jádro, za těma srážkama se to přece jen lehce projasňuje a tím pádem i prohřívá.
Nezbívá mi nic jinýho než důvěřovat aladinovi
krásný shelf z kamery před tou linií v německu https://www.ventusky.com/cs/webcam-898772409
U nás včera byla kupodivu přímá bouřka, dala během chvilky 6.7 mm, ale rychle odešla. Jako na potvoru jsem nebyl doma, měla i nějakou strukturu. Za námi se to už jakoby rozpadalo, takže docela štěstí.
lukáš friedrich
Jj, taky jsem to chtěl teď napsat. To co se teď tvoří u Stuttgartu by už mělo dobrý směr, tak uvidíme. Třeba se nějaký předfrontál vytvoří i tady v Čechách až odejde ta oblačnost, jestli vůbec odejde. Hydrák zatím mlčí.. aby nám řekl více informací.
Ondris
Ono to s velkou pravděpodobností ještě přiroste od jihu..
Vyvíjí se to dobře..
Za tím pásmem deště který teď přechází se zmenšuje oblačnost a k večeru by mohly být opravdu před bouřkami z Německa super podmínky..
Ten slabý déšť co tu teď prošel , prochází, dodá solidní přízemní vlhkost..
Francois
Pokud by se ta jižní buňka rozrostla, tak by se kolem ní mohly objevit další jelikož podmínky na to jsou a v nejlepším případě vytvořit linii s těmi na severu ale to už jsem moc velký optimista
No,tak kdo čte diskusi pravidelně,tak ví,že je tady dost “nadšenců”,kteří si přejí extrémy.Za mě,život není jenom o bouřkách,pozorování počasí je pro mě koníčkem,ale nebudu stát u okna a žít jen pro bouřku.Mám i jiné starosti a radosti,ano,jako malý kluk jsem u toho okna večer stál a ve světle pouliční lampy sledoval každou padající vločku.Jinak mě se taky nechce věřit,že to srážkové pásmo jdoucí od Z by se mělo rozpadat,brzy odpoledne by mohlo někde nad SV Čech (Vysočinou) už více zabouřit a na JM to zatím na četnější TD taky moc nevypadá.
TomasMost
no k zimě.. tu jsem prožíval jako dítě, první sněžení, Vánoční svátky.. ale časem to úplně opadlo a když jsem začal pracovně sníh uklízet tak se těším zase ještě míň na sněžení.. V zimě mám rád tak námrazu na stromech a mlhy, to vyrážím do lesů o víkendech kvůli klidu, ideálně být tam úplně sám. Ale s tím jak stárnu mám čím dál víc raději teplo, a když máš na to techniku tak prostě věříš ve fotogenické bouřky.. a ještě když k tomu každý rok děláš kalendář tak prostě fotky potřebuješ..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.