jack Taky mám analogový srážkoměr a dokážu to odhadnout po 0,1 mm. Asi půl hodiny zpátky tu byla ještě jedna přeháňka (taková mírná až středně silná) a ta dala 0,2 mm.
Já si na dnešek zkusil udělat mapku s pravděpodobností bouřek.
ICON-DE stále drží srážky v hojném počtu, ale i tak jich bude o dost méně než včera a navíc budou hodně lokální. Nejčastěji půjde o silné přeháňky ale semtam i zabouří.
Klokan_0 Tak u nás to není Včera ranní min. 8,2°C (tedy o 10 stupňů tepleji než den předchozí), v příloze fotky z různých míst ze včera. V Mníšku pod Brdy potom v ~ 12:45 padaly v bouřce se silným deštěm i menší kroupy - do 1 cm. (Srážky MH 25.5. 3,5 mm) Tomino Hezké fotky
Lucina Tohle je vedro,zítra nevylezu z baráku,to bude i na “palmu”už moc,zlatá zima na V. Jinak článek (diskuse) na tento týden vylučuje LD do konce května,což zřejmě platit nebude.
Na dnešek estofex předpověď nevydal, ale na zítra to vidí na 1 pro Čechy, krajní východ bez bouřek. Zítra budou podmínky na bouřky lepší než dnes. Dnes to vidím jen na izolované přeháňky do 2 mm.
TomasMost Tak to si po poledni uvařím vajíčka zadarmo.., a pomalu tažená pečeně bude v černym kastrolu volně loženym na verandě, akorát teda ten odpar z bazénu bude brutální... ale zase do tak teplý vody vleze i moje manželka, a to už je co říct...
Ještě sem datum diskuze přepsal, jelikož zítra se čekají další silnější bouřky, hlavně na západě ČR.
Z Německa se k večeru očekává příchod celkem rozsáhlé linie bouřek, na jejíž čele mohou být i silnější nárazy větru, poté by měla s postupem noci bouřková aktivita dál na východ slábnout.
Přicházející linie z Německa / Srážky podle modelu ICON-DE / ventusky.com
Příchod bouřkové linie do ČR / Srážky podle modelu ICON-DE / Ventusky.com
Horkeypes 1čka je vydána kvůli lokálním supercelám a také silným nárazům větru na čele té večerní linie. Jediný problém mohou být Krušné Hory ale myslím si, že zítra to projde celým západem.
Dnes bude hlavní těžiště bouřek opět v Německu, ale SZ/Z/JZ má také slušnou šanci. Tady bohužel asi mizivá šance, pořád zde čekáme na první přímou bouřku, tak snad alespoň něco málo naprší. Přemýšlím ,že bych tento rok zkusil nějaký výjezd za bouřkami, pokud zrovna bude čas, do tradice to nemám zas tak daleko.