Srážek bude v noci zvolna přibývat. Zítra během dne budou kromě jihozápadu na většině území a lokálně vydatné - úhrny mohou dosáhnout až 50 mm. To už může lokálně zatopit níže položená místa.
KubysQ Kéž by ochutnávka, úhrny na modelech jdou dolů, tak snad se stane pravý opak. Jinak, sledoval jsem to a z mého pohledu se to pořád nějakým způsobem dotvářelo z jihu. Bouřka měla tendenci jít k severu, původní jádro už zanikalo a hned naskočilo nové, a tohle se dělo skoro až do setmění. Já osobně bych to do statistik bral jen jako jednu bouřku, ale takhle nemám žádnou, bylo to tak o 10-15 km dál, než bych potřeboval minimálně na vzdálenou.
No to je paráda. Tady už cca půl hoďky pěkně prší a nyní intenzita zesiluje. Blesky se obnovily a teď několikrát uhodilo dost blízko. Milimetry přibývají jako po másle.
Tak to jsem zvědav jak to dnes dopadne. Silné bouřky mají být od 12 do 21:00, ale Aladin pro nás němá v podstatě nic, ale ICON raketu bouřek a srážek. No po předchozích zkušenostech ICON vždycky rád přehání, ale Aladin bývá poměrně přesný. No uvidíme 9 rozhodne.
Jako oproti původním výstupům modelů zatím nic moc a srážky pro mě víceméně na dnešek smazaly a dávají až zítra déšť na kterém není shoda. Jinak koukám na SZ hezké srážky, pěkný.
No všude kolem je docela hezky zalito, někde i s bouřkou. Tady samozřejmě nespadlo vůbec nic měřitelného , ale čekal jsem, že to tak dopadne…takže pohodinda
Včera klasicky,když mám jít z prace tak bouřky. Šlo to spíš přes východ Zlína,ale bouřilo dlouho. Dnes všechny modely hrůza,jen Aladin tady má 0??? tak to jsem fakt zvědavá
Pocta Aladinovi, který to včerejší večerní dění na Vysočině a tyto noční a ranní srážky jako jediný dobře trefil. Tady to dalo 7,8 mm, což ujde, ale ideálně by to chtělo alespoň 30 mm, tak snad ještě v průběhu dneška a zítřka něco hezkého spadne. Srážky byly chvílemi dost intenzivní, ale obešlo se to, na rozdíl od východu Prahy, bez blesků a hromů.