Mám dotaz na zdejší odborníky na slovo vzaté. Dá se vyhledat ještě lepší zobrazení sumy srážek, třeba s jednotlivými obcemi nebo ve vyšším rozlišení, než je toto? https://hydro.chmi.cz/hppsoldv/main_rain.php?t=r&a...
U nás dnes mimochodom začali temperovať a to ani nebolo dva dni po sebe denný priemer pod 13 °C ako hovorí vyhláška. Jednoducho Slnko nesvieti, je chladno a dosť nevľúdne, tak zakúrili.
Tak já ve Slavkově u Brna za měsíc duben rovných 45 mm, z toho bouřky v posledních dní dalo 16 mm.. můžeme vyhlížet další situace na bouřky, teď těch situací se zvyšující se teplotou a podmínek se bude jen zvyšovat
Dnes celkem zajímavé srážky resp. jejich rozložení v mé lokalitě. Na radaru po většinu dne prakticky nic, ale zde bez přestání trvalý drobný déšť. Zatím to u mne dalo 5,8 mm.
Beskydy resp. Javorníky ale hrají své při tomto SV proudění a orografii. Frenštát na návětrné straně za dnešní den skoro 13 mm, Rožnov 4 mm. Pod ValMezem ale srážky prakticky končí - Vsetín 0,8 mm, Val. Klobouky 0,3 mm, Hošťálková 0,6 mm, Huslenky 1,5 mm, Horní Bečva 0,9 mm.
charlie Nevím, jestli úplně správně chápu dotaz? Ale když se rozklikne Aktuální srážky, data pozemních srážkoměrů, je tam velký množství stanic. A u každé jsou týdenní, denní, hodinové a 10-minutové úhrny. Nebo je dotaz směřovaný jinak?
Pavell Gratulace k 2 mm ale u nas to bolo s nulou. Az dneska to jede lepe, ale i tak je to klasicky dest, uhrn zatim 6.8 mm. Aspon otestujem novy srackomer
Tak za ty dva dny to dalo tady u nás 34,2 mm a celkem mám za duben 50,6 mm, takže veliká spokojenost s deštěm, dneska ráno minimum +4... no zítra ráno uvidíme Aladín mi píše +2 ve 2 metrech, ostatní modelové dávají prakticky totéž.. takže snad to dopadne bezmrazově..
Ještě k těm úhrnům. Na hlavních stanicích, zatím za březen a duben, nejmíň Doksany, 32 mm. Ty Dukovany přes 36 mm. A nebo Tuřany 39 mm. To někde spadlo za den, teď v dubnu. Takže je to opět hodně lokální
Aidamko. Dá, a tvoje podezření je správné Tuřany cca 63 mm, Doksany cca 68 mm Tím neříkám, že Tuřany mají úplně nejmíň v republice, ale méně už bude mít velmi málo stanic