Dneska uvidíme, oblast výstrahy je mimo, ale podle modelů by možná mohlo letět aspoň něco okolo.. My tady máme poměrně smůlu na slušné bouřky už několik let, buď nás to obchází a nebo se to teprve “nad hlavou” nakopne a letí bouřit jinam.. Možná je to úplná blbost, ale může mi tady někdo z vás znalejších říct, jestli ten “nakopávač” tady může být ten obří logistický park?
Diskuse o počasí Bouřky 20. - 21.4. 2025
kolem Prahy by mi to stačilo, zašel bych na pole a aspon nějaký blesky bych chytil ,tak uvidíme
janee85
Nevím co vy Pražáci, si pořád stěžují že se jim vyhýbají bouřky, když jich tam máte každý rok jak šlupek
, u nás stejnak dnes zase nic nebude
tomášzposázaví
Praha je ale dost široký pojem Tomáši Ano, pár bouřek tady loni bylo, ale nic, co by stálo významněji za řeč, jak jsem psala, buď to obejde, nebo se to až tady nakopne a letí to do pryč.. pánové z okolí - Valep a Negan - myslím můžou potvrdit, že to za moc nestálo.
Taková krásná potenciální energie a nic z toho... to je fakt pech to dlouho zase nebude... bohužel pak ochlazení, pak tlaková výše a zase od začátku.. 14 dní bude zase jen o čekání něčeho. Duben fakt o ničem. A jo no, zemřel Papež František.. toho budou plné noviny. Snad se vůdci chytnou za nos a zavládne aspoň na čas zase mír ve světě..
Aidamko.
To byly, ale když nebyly bouřky, tak se aspoň vyskytlo severní proudění s fotogenickýma přeháňkama.. to taky letos nebylo. Je to takové... snad nám to léto vynahradí.. ale srážek by zase mělo od západu k východu ubývat podle CFS.. takže na východě má čučet vysoký tlak.. tak asi s bouřkama čím víc na západ tím líp. Ale přejme jim to, poslední roky jsme měli víc bouřek my na východě..
To ano, šanci na blýskavici mám večer taky, SHD tam má bouřky ne uplně daleko..
Modelové sondáže také oproti včerejšku nižší energie, ale kdoví co realita. Aktuálně koukám na sondáž od ID2. Energie SbCape kolem 400J/Kg, MLCape nějakých 200-300J/Kg, ale za zmínku stojí solidní střih větru ve vyšších hladinách.
Jen doplním, že jde o ranní výstup, za 20 minut se načítá nový.
Na Pardubicku 21st a od Vysociny se to uz pomalu zacina kupit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.