překvapila mě intenzita bouřek kolem 04.00...to byly rány jako z děla až mě to vzbudilo nečekal jsem že budou vůbec bouřky.. připusuju 1 letošní silnou buřinu
TheRealStormCZE Já mám tu mapu srážek od ČHMÚ rád,člověk už tak nějak zná i ta neoznačená místa a podle zabarvení odhadne i množství srážek,aniž by musel hledat v tabulkách.Jinak nyní JZ Žatecka a sever Děčínska i bílá jádra.
Ráno to před námi na poslední chvíli uhlo, teď zase pro změnu na poslední chvíli zásah, déšť slušný, ale přešlo to hrozně rychle. Snad ještě do večera něco přijde.
Neuvěřitelné se stalo skutečností, asi po 2 měsících přímý zásah bouřky, která dala 25mm během 15 minut . V srpnu zatím pršelo každý den, za 3 a půl dne máme defakto srovnaný celkový úhrn z července.
vojta-černošice Tady také parádní bouřka, srážkově to tedy bylo o poznání slabší (11 mm), ale elektrická aktivita stála za to, zejména ten rozlučkový CG+, který uhodil do vysílače Cukrák, to byla opravdu rána jako z děla.
vojta-černošice To máte zlatý, Čechy no, tady dnes první přeháňka na prach a je úplné sucho, už popraskaná půda na zahradě i ve stínu pod stromy a keři, tohle spraví jen 50 mm a výš a nejlépe ve 3 vlnách.
Co se to děje tolik bouřek. Neměly být jen ojediněle? Aha už vím ČHMÚ nevydal výstrahu tak proto. Nicméně tady se všechno rozpadá, my nemáme štěstí moc na ty přeháňky a už vůbec ne bouřky.
A je tady další akorát škoda že z každé té bouřky jen pár kapek všechno jde těsně kolem. Každopádně jsem tohle dneska nečekal ty bouřky mají i celkem zajímavou strukturu. Jen se zeptám cc jsou ty spodní mraky?? Jedou jakoby od spodu nahoru