Diskuse o počasí Bouřky a přechod studené fronty 27.-28.7.
Naprosto vas chapu, v Unhosti je to stejny. Od noveho roku nejvice srazek na konci kvetna 25 mm a hned dalsi den 15 mm.
Od te doby max 10 mm, spise mene. Bourky se nam vyhybaji treba jen o 5 km.
V poslednich letech uplne chybi vliv Z a SZ. Drive bylo klasicky vlhko, treba i 15 st a celodenni dest. Nyni je porad 30 a ochlazeni na den s minimem srazek.
Drive to bylo presne naopak.
Ta zmena klimatu jde velmi rychle
Vecer jsme dorazili od Chorvatu, vyklidili auto, dali neco dobreho a do toho prislo tohle (predpoved ani situaci jsem do te doby nesledoval). Hrozny vichr a prutrz, ale jen 5 az 10 minut. Tech akci ale co bylo venku, ti si uzili... Celkem 8 mm. Ale na tech cca 80 mm z Krku ve 2 bourkach je to nic. A tady pry celych 10 dnu vubec neprselo a pred tim taky skoro ne. Tak aspon osvezeni vzduchu. Zitra prekontroluju rajcata na zahrade...
Trava je zluta a uplne spalena.
Ja jsem rad i za ty 4 mm co tu naprsely.
I kdyby spadlo 20 mm, zaliti neni. Zem by to spolkla jak nic.
V noci a rano, kdyz to da 6 mm, bude to dobry.
Kde jsou ty leta, kdy se chodilo na houby v cervenci. Zacina tu byt jak v mediteranu. I tim chodem zim.
Tom31
No ono léto je nevyzpytatelné, občas větší sucho a vedro a pak může přijít vydatný déšť a hodně bouřek, srpen možná rozhodne. Letos to není žádný extrém, bylo už hůř.
Bouřka od Prahy došla až na samotný východ Čech. Docela úctyhodná výdrž, když vlastně nic nemělo být.
Nám tu krásně zalejvá, trefilo se to konečně přímo. Do toho i blesk a duní.
Tak ten večer a noc byly nakonec zajímavější, než dávaly modely..
Konečně fronta, která, aspoň někde, oproti predikcím mile překvapila..
Tady pouhé 3mm, podjela nás blízká bouřka o pár km, která šla na Stra
Prachaticko, škoda, to mohlo být dalších cca 10 mm, smůla..
Z Německa jde ještě slabší déšť, tak třeba ještě něco málo spadne..
Aura
Z té mapky je vidět, že ten nejvydatnější proužek bouřek a srážek s cca 15-20mm mě minul jižně doslova o fous
Teď aspoň přeháňka tady, zelené odrazy a luxusní zahradnický déšťík.. Každý mm dobrý..
Fstorm
Vždyť teprve teďka k Vám směřuje něco slušnějšího, takže asi nesmysl psát, že Vás to minulo v této chvíli.
swan1
Kolem Prahy někde i 10 mm, ale tady o trochu víc na sever jenom 7 mm (je to vlastně dost lokální). Podle Aladina ze včera tu mělo dnes ráno pršet rozhodně víc. Včera večer spadlo 5 mm, když nic být nemělo a dnes ráno jen 2 mm, když mělo spadnout možná 3x - 4x tolik. Čekal jsem že dnes ráno spadne tak 5-10 mm, ale ranní déšť byl fakt v podstatě zanedbatelný.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.