Diskuse o počasí Bouřky a přechod studené fronty 27.-28.7.
U nás byli také oranžové odrazy a ani nekáplo
Byly jsme v zeleným odrazu a pár kapek jinak nic. Neměřitelné množství které se hned vypařilo
Jsem zvědav, zda se před frontou vytvoří na F/D pomezí , ve Švýcarsku a JZ Bavorsku nějaké předfrontály..
Modely tam nemají skoro nic..
Ale synoptika na to je ideální, Cape by mělo být před frontou cca 1200-1500, Cape shear 600-700..To není úplně k zahození..
Navíc se s večerem začne navyšovat střih větru, který by na frontě měl být kolem 20-25m/s..
Vždyť jsou to vlastně podmínky i k něčemu organizovanějšímu..
No venku je aktuálně nádherně, teplota kolem +28°C a skoro jasno. Ranní a dopolední nebe s alt. floccusem naznačoval, že by zítřejší přechod srážek dle modelu ICON D2 mohl i s bouřkami na Moravě klapnout. Spolehlivě to zatím vypadá na velmi teplou noc, minimum čekám tak 23°C.
Zítra je to ráno úplně jedno jestli sprchne 1 nebo 5 mm, jednoduchý důvod, odpo bude slunečno při skoro +25 °C a hlavně vítr v nárazech kolem 50 km/h, což znamená jediné, výpar jako prase, takže dle předpokladu pro mě naprosto bezvýznamná fronta a červenec skončí srážkově mizerně a spolehlivě vymaže lepší červen.
Yurri
Souhlasím dnes nic nečekám , tedy v noci na zítřek maximálně trochu sprchne, škoda, že fronta je takto špatně načasovaná, přes den ještě večer budou velm i dobré podmínky, v noci a k ránu už ne, alespon červenec u nás bude srážkově lehce nadprůměrný máme přes 100mm
Tady už konečně nějak začíná vypadat ta obloha na Ústecku a mraky jdou nahoru, ale na sluníčku furt hnusný dusno
Ze skoro žádné buňky v Německu vůbec nebouří. Situace duben.
daz_4
Ono to jen ukazuje, jak "blbě" letos chodí fronty - neustále na pozdní noc, bez energie a k tomu samo vyžereme tu předfrontální teplou vlnu, často kombinovanou už s mraky, takže dvojitý zásah pro noční propad teplot
Pro některá místa na východě tam snad není na Aladinu ani pod 26, to jsem zvědav, to jsem snad ještě neviděl, aby tam zůstávala fialová barva přes noc
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.