Tak, a teď mi řekněte, co to je za jev? Už jsem toho viděl hodně, ale tohle ještě nikdy. Přímo nad námi se vytvořila velmi malá, ale intenzivní přeháňka. Stála asi 15 minut na místě. Spadlo 3,5 mm. Ale při focení jsem si všiml, že odspodu, jakoby od země vyzařují pruhy světla, i když Slunce je za zády. Ta duha byla taky dlouho divná, hodně nízko a velmi tmavá, prakticky bez barvy
Gratulace Mostu, taková soukromá přeháňka to je velké štěstí. Jinak tyhle situace bez střihu jsou vždycky hrozná nuda, jestli zítra zaprší tak to bude zázrak, tu vodu už by to zase docela chtělo...
MostMost Byl jsem venku a celou dobu svítilo slunce,které už bylo níže k západnímu obzoru.Ty pruhy mohly být osluněné srážky nebo přes mrak prosvítalo slunce,ale kdoví.
swan1 To sem asi ale nemá šanci dojít podle mě, jde to strašně pomalu. Tady se to teď začalo kupit když začíná růst vlhkost vzduchu tak třeba se něco vytvoří.
TomasMost Jo, to by bylo, kdybych koukal na západ. Tohle vycházelo od země, nad východním obzorem. Navíc od země, jako vějíř. Divný. Jinak kilometr odsud už nepršelo, bylo to hodně lokální, jen v části města
ludvicek Tak nějak, věřím že to bude zase v běžných oblastech. Tady očekávám jen to ochlazení o pár stupínků, což ani na vychlazení budov nebude stačit a pak nástup zase tepla.