Frantis95
Tady 1 blesk a 2x pěkně zadunělo, jinak klasika přes Krusny rozpad a náběh u Prahy
Diskuse o počasí Bouřky 20-22.7.2024 a tlaková níže Heike
Tady taky v Praze ráno bouřka, hřmění pořád snad hodinu v kuse, ale moc toho nespadlo. Na to že nic nemělo být tak příjemné překvapení
Yurri
Dneska si dávám oraz a relaxuju.. koukal jsem jak bylo doma na Kladně, s údivem koukám na ten úhrn za to ráno..8mm, no mám tam zase zalito na údržbu,, jinak v součtu je to za Kladno v červenci už 63mm srážek, což je pěkné, tak ať Vám tam poprší aspoň.. tady na letním bytě už nekáplo skoro měsíc, a i při těch +35, co skoro pořád je, to moc není znát, všude ve své podstatě zeleno, holt duby kermesové apod, plus borovice halepská a přímořská, olivy, atd. atd.. to zde dávají po staletí.. letos, musím zaklepat, ani požáry moc nejsou.. takže paráda, relax.. práce dokončeny, takže už jen samá positiva a sociální jistoty..
Marek_98
Lze psát co chcete, když to dáte do souvislostí, no a já jsem psal souvislost se suchem, kde vám toho o aktuálním stavu nějaké měsíční průměry moc neřeknou, nikdy nezapomenu pár let zpátky v půli srpna při suchu bouřka se 72 mm a do týdne bylo jako kdyby nic nespadlo tzn. sucho jako prase a úplně tvrdá půda, nachytal jsem co se dalo a zaléval postupně, ale při tropech mega problém a byl to boj o život u nově zasázených ovocných stromků, perfektní lekce kde jsem pochopil jak na to, ale to je fakt OT.
palma
To máte krásnou dovolenou, olivy tam minule sejmuly trochu kroupy ne? Ta nekřesťanská cena oleje svědčí o tom, že úroda ve Středomoří celkově moc nedopadla a borovic a dubů se moc nenajíme, hlavně nezkoušejte jejich odolnost proti požárům, co ta terra preta na tom záhonu?
Marek_98
Člověk klima zmrvil, tak by si to měl konečně přiznat (vědci to ví) a začít něco smysluplného dělat a ne strkat hlavu do písku nebo dokonce pokračovat v likvidaci všeho živého kolem, mám úplně jiný přístup, ale nechci moralizovat, k tomu musí dospět každý sám, není problém ovlivnit množství srážek a výpar v krajině, o tom už jsme se mnohokrát bavili v diskuzi o GO, nechci se opakovat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.