Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
John Deere
Tak jste se dočkal, ale upřímně tam u Vás je na něco takového příhodná oblast. Jak ty bouřky postupují přes Polabí na východ po té rovině, tak nabírají na intenzitě směrem k Orlickým horám. Tahle supercela je už opravdu silná a stejně to nešlo moc predikovat. Mimo výstrahu.
Jo, byl jsem ted mrknout venku a i po 30min jsem nasel kroupy 3cm , takze kroupy zcela jiste presahli 3cm. Nektery mohli mit i 5cm, ale meli zajimavou strukturu, byli placaty
Fotka z Vysokeho Mýta
Ondris
ano
Ondris
letos to jede až moc tradičně no, tak snad 2025
Ondris
Kde vidíte ten přeskok? On tam Aladin má takové pruhy kolem Prahy (jeden výrazný) a fakt nelze říct přesně kudy to projde, je to 10-20 km sem tam. Prostě Vás něco zasáhne nebo ne, to teď vůbec nemůžete vědět... xD
Zítra to vypadá příhodně i pro SZ Čech, pokud by vyšla ta verze Aladina.
Yurri
Máte pravdu, sucho je zazehnano kompletne, vcera 10 malych mordoru, dneska 1velkej mordor. A zitra nas to vymaze z mapy.
Kroupy z Pardubic: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3338264079... a Vysoké Mýto: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=8148688901...
I na radaru je to přímo ukázková supercela (pěkně se tam spojují a rozpojují jádra a stačí se k jihu).
ono prakticky nejde věřit žádnou linii na západě tento rok. i takhle brzo se to nějak zničí a posune na východ, nebo na západě tak oseká, že to bude totálně nesouvislý a slabý, což je zítřejší případ, že to nejspíše vůbec nebude v čechách v souvislé linii. morávka se aspoň schladí
Na těch venkovních aktivitách fakt něco je, člověk si na chvíli odjede a přes barák mu přejde supercela.
Já to sledoval z dáli, trochu sprchlo, ale i tak byly hodně blízká CGčka, to byly duny. Jen škoda, že jsem nemohl vidět strukturu.
Při odchodu ta nádherná odcházející velká rostoucí houba, no prostě nádhera, kdy se to stane. Po příjezdu domů naštěstí beze škod, jen se pěkně pořádně zalilo.
To neni mozny tohle uz.
Co to kur...je.
Hasici jezdi do ted.
Tady byli 4cm a ne 10tvl
John Deere
photoshop
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.