Aura_ Líbí se mi, jak kreslí nad Brodem srážkovou díru, konečně realistická předpověď. Dneska se tady neděje (zase) absolutně nic, alespoň teď odněkud fouklo a ochladilo se -docela spása. Koukám , že to teď schytávají tradiční místa, jaké to překvapení.
No, řekl bych že ty bouřky z Rakousko - Bavorského pomezí se teď, oproti zvyklostem, zvednou výrazněji k SV a jižní Čechy to vezme víc.. než jen okrajově, dole při hranici..
He, to si ty bouřky dneska dělaj srandu, zase se to na radaru nějak zamotalo a výsledek je ten, že to jde zase na nás, venku už zase leje..a blíží se něco černýho... p.s. už to jde zase naplno, intenzita 40mm/h..
Tak tady nacmrndalo 5 mm, všechno šlo tradičně přes Hořice, Dvůr Králové a nahoru. Akorát jsem jel do Trutnova okolo 16:00 a tam to byla jiná liga. Ty bouřky co jsou ve vých. Čechách se nám nejspíš taky vyhnou, směřuje to jinam. Takže zase slabota.
palma Jo koukám. Takhle ty bouřky prostě fungují. Nad 1 místem je schopno projít třeba 10 bouřek a o kousek dál přitom nespadne ani kapka. Prostě počasí no... kravina
Já už vím, že na ten pátek nebudu mít nervy. Určitě bude nějaká velká bouřka, ale sledovat radar pořád se nedá...
Jinak to Čáslavko 100 mm lokálně zřejmě spadlo. Ale asi tam zrovna v tom místě nebyla přímo žádná stanice, takže je to radarový odhad (docela přesný).
Mě by fakt zajímalo, čím to je, že JV od Prahy je kruh a oblast, kde vůbec nic nebylo, ale třeba na tom Rakovnicku to jede dál a stále slušné odrazy... a přitom je to na západ od Prahy, kde se to čekalo menší... Ty bouřky jsou fakt záhada.
Ondra83 Ja uz je taky nemela, ale kdyz nam tu v sobotu projel ten vlacek s krasnyma 42mm, tak se zas trochu vratily, ale jak rikam, naivni nadeje. Asi si budu muset pockat na dovolenou mimo CR, tam to mam obvykle s jistotou
Zrovna když to člověk nečeká, tak se mu během 5 sekund udělají nad hlavou provazy vody. Teď už ale přestává. Za námi to háže CGčka jak o život a je to zbarvené do zelena, to tam asi udělá pěkné kroupy. Už tady padaly velké kapky.