Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
Banánovej bude mluvit. Všude houkačky, bordel, zaplavené některé části, vítr zase shazoval materiály, převrácené pódium. A u Chomutova to jede zase...
Ondris
V pátek je hodně velká šance. Bouřky budou plošnější a častější, vypadá to.
Jinak tady taky nic. Praha 10 v JV části. Jako minule, když jsem se o to nezajímal, tak byla opravdu parádní silná bouřka a teď když sleduji radar, tak nic a vše chodí kolem. Prostě to nemá cenu... V pátek to nechám být a zrovna bude solidní bouřka.
Tady už nějakou dobu bouřka a zatím slušný. Silný déšť i vítr asi to hodí dost
Ondris
Tady taky nic. Vše jde okolo. A pátek vypadá stejně
tak teď jsem zažil něco jako hurikán a nejsilnější bouřku v životě. teď dokonce někdo začal řezat motorovkou, jako ty nárazy a chování jasně odpovídaly na downburst, přívalák přes půl hodiny. tohle byla jednoznačně kvalifikovaná oranžová, z oken to neskutečně lilo a bohužel se voda dostala i dovnitř. chvilku padaly malý kroupy, ale ty jsou spíš jako malý, bezvýznamný plus do síly bouřky. teď už se všude rozeznívají sirény a škod asi bude na porostech a vodou způsobených hodně.
Aura_
Mozna CG+ blesk, tam ta rana skutecne muze byt slyset velmi daleko, jeste 5 km daleko relativne silne. Ale je to spise hluboke duneni. CG- blesky jsou velmi hlasite v okruhu okolo 1 km, ale slyset jsou mnohem dale. Jednou jsem zazil blesk asi 30 m daleko - nejdriv zvuk jako kdyz se trha latka, pak silna rana. Uhodil do hromosvodu vedle.
Aura_
Tu taky solidní pecky
To je peklo tady ani kapka vše šlo opět jinak teplota stále 31C a to co jde z Bavorska, tak půjde zase moc na východ, tak nakonec si užije i Morava a mi zase ho.no.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.